Andrei moare în Italia la doar 27 de ani. În România medicii îl credeau nebun, cei italieni au descoperit că are cancer

O întâmplare tristă, o durere fără margini a unei mame românce din Cinto Caomaggiore, provincia Veneția, în urma morții fiului ei, Andrei Tătar, care la numai 27 de ani a murit răpus de o boală necruțătoare. Andrei a fost diagnosticat în România cu o boală psihică, în Italia s-a descoperit că de fapt avea o tumoare pe creier.

Nu era o tulburare psihică, așa cum au crezut inițial medicii români, ci o tumoare care i-a curmat în cele din urmă zilele. Andrei Tătar a murit la secția de Oncologie de la „Ospedale Maggiore” din Trieste, din cauza bolii care nu a fost diagnosticată la timp în România, scriu italienii de la Il Gazzettino.

Problemele de sănătate ale tânărului român au început câțiva ani în urmă cu o serie de tulburări mintale care inițial, în România, au fost diagnosticate ca fiind probleme psihiatrice, ceea ce i-a determinat pe medicii români să îl interneze într-o unitate sanitară de boli mintale.

Doar atunci când mama sa, Ruxanda Maricica, a apelat la specialiștii spitalului Maggiore din Trieste a fost posibil să se constate că de fapt crizele nervoase ale lui Andrei erau rezultatul unei metastaze la nivelul creierului. Prea târziu pentru a fi pusă în aplicare terapia eficientă, marți, 15 octombrie, Andrei Tătar a pierdut lupta cu boala și a închis ochii pentru totdeauna.

Avea doar 27 de ani și poate ar fi putut fi salvat dacă tumoarea era diagnosticată la timp. 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Andrei Tătar. Foto: Il Gazzettino

Mama tânărului român locuiește la Settimo, unde lucrează ca îngrijitoare de bătrâni. În urma cheltuielilor pe care le-a avut cu boala fiului ei, se află în dificultăți financiare, de aceea, cu ajutorul preotului paroh Don Carlo Conforto, al prietenilor de familie și prin implicarea administrației publice locale, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri care să suporte costurile înmormântării lui Andrei Tătar.

Duminică, 20 octombrie, la ora 19.30, în biserica din Settimo va avea loc un priveghi în memoria tânărului român. A doua zi, luni, la ora 15:00, din nou în biserica din Settimo se va oficia slujba de înmormântare, iar apoi, Andrei Tătar va fi apoi îngropat în cimitirul din Cinto Caomaggiore.

Te-ar mai putea interesa și:

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20