Tânăr român mort în accidentul de autocar din Slovenia. „Era răsfățatul familiei”

Trei români au murit şi alţi patru au fost transportaţi de urgenţă al spital, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia. Tragedia a avut loc vineri dimineaţă, la ora 05:00, în apropiere de orașul Maribor. La bord erau 29 de cetăţeni români, care mergeau spre Italia.

Printre cei decedați se numără și Silviu Gînțu, un tânăr din comuna Voinești, județul Vaslui, în vârstă de 32 de ani. Provenea dintr-o familie numeroasă, cu șapte copii și era singurul băiat, relatează Vremea Nouă.

Silviu nu era căsătorit și nu avea copii. El pleca în Italia, la muncă și pentru a-și face un viitor. Era singurul băiat între șase fete, de aceea era considerat răsfățatul familiei.

Silviu Gînțu. Sursa foto: Vremea Nouă

Lucian Chirica, expert în despăgubirile din accidentele rutiere soldate cu victime, a declarat pentru sursa citată:

„Am luat legătura cu familia victimei și pregătim formalitățile de repatriere a copilului lor. Nu pot să vă dau prea multe detalii, fiindcă vestea a produs un șoc în familia lui Silviu. Acesta era răsfățatul familiei, fiind singurul băiat din cei șapte frați, iar vestea morții acestuia a picat ca un trăsnet și asupra surorilor lui, dar și asupra părinților. Vom face toate diligențele necesare pentru aducerea lui acasă, avem și sprijinul total al Ambasadei din Slovenia și probabil că totul va dura vreo 10 zile”, a spus Chirica.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șoferul ar fi ațipit la volan

„Între timp pregătim și acțiunile în instanță pentru a obține despăgubiri pentru familie, mai ales că Silviu era unul dintre întreținătorii părinților săi. După cum ați văzut ce scrie presa din Slovenia, vina pare exclusivă a șoferului care a adormit la volan. Firma care asigura transportul avea asigurare atât la autocar, cât și pentru șoferi, deci e un caz clar, în care firmele asiguratoare vor trebui să acorde despăgubiri victimelor. Dar acum este prematur să discutăm mai mult, familia este bulversată și vrea să-și plângă mortul în liniște”, a mai adăugat expertul Lucian Chirica.

Celelalte două persoane decedate în tragicul accident din Slovenia erau din județul Neamț și din Pitești, județul Argeș. Este vorba de două femei.

@rotalianul