Tânăr român mort la locul de muncă din Italia după ce un stâlp mare de fier a căzut peste el

Un tânăr muncitor român din Italia, în vârstă de numai 32 de ani, și-a pierdut viața în această dimineață de 12 octombrie 2022 după ce trupul său a fost zdrobit de un stâlp de susținere a stâncilor pietroase din localitatea Arquata del Tronto, provincia Ascoli Piceno din Marche.

Conform relatărilor făcute de publicația locală Cronache Picene, tragedia s-a petrecut cu câteva minute înainte de ora 08:00, într-o zonă greu accesibilă în care se montează plase de susținere a stâncilor pentru a împiedica prăbușirea acestora.

În timp ce conaționalul nostru și un alt coleg își desfășurau munca în zona stâncoasă, un stâlp de mari dimensiuni s-a prăbușit peste trupul tânărului român și i-a provocat răni foarte grave.

La fața locului au intervenit în scurt timp, la solicitarea colegilor, atât două ambulanțe, cât și un elicopter medical, dar doctorii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața muncitorului, în ciuda numeroaselor tentative de resuscitare.

Ulterior, au sosit la locul tragediei și carabinierii împreună cu inspectorii SPASAL (Serviciul de prevenție și siguranță la locul de muncă) care au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la producerea dramaticului accident.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Unul dintre colegii românului decedat, tot de naționalitate străină, a început să se simtă rău după ce a asistat la acest eveniment tragic și a fost transportat cu ambulanța la spital.

Potrivit publicației La Nuova Riviera, românul decedat se numea Adrian Petroiu și era rezident în localitatea Poggio Bustone din provincia Rieti (Lazio). Bărbatul era tată a doi copii și lasă în urma sa o soție îndurerată care va fi nevoită să-i crească singură.