Tânăr român stabilit în Italia, vicecampion mondial la dans latino-american

Favaro Lupu Narcis Valentin, un adolescent român în vârstă de 15 ani, rezident la Castelfranco Veneto, a devenit recent vicecampion mondial la dans latino american, în cadrul Campionatului Mondial de la Atena care a avut loc în perioada 1-3 decembrie 2022.

Sâmbătă, 3 decembrie, Valentin a devenit vicecampion mondial alături de Aurora Pia Erriquez, la proba „Latin Show Duo Junior 2”, un succes imens pentru cei doi tineri parteneri.

Favaro Lupu Narcis Valentin și Aurora Erriquez la Campionatul Mondial de dans latino-american de la Atena (1-3 decembrie 2022). Sursa foto: ASD Veneto Danza

Valentin Lupu s-a născut la Galați și a venit în Italia în urmă cu 7 ani. S-a stabilit cu familia în provincia Treviso, la Castelfranco Veneto, o localitate cu peste 30.000 de locuitori.

Favaro Lupu Narcis Valentin și Aurora Erriquez, alături de instructorii Alessandro Toffoletto și Chiara Potenza. Sursa foto: arhiva personală

De șase ani practică dansul sportiv la ASD Veneto Danza, din Povegliano, îndrumat de instructorii Alessandro Toffoletto și Chiara Potenza.

Favaro Lupu Narcis Valentin alături de instructorul Alessandro Toffoletto. Sursa foto: arhiva personală

„Valentin a început să practice dansul latino-american în mod cu totul întâmplător”, ne-a povestit mama băiatului român.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am mers practic cu sora sa mai mare la o probă de dans sportiv, el m-a însoțit, a fost complicele meu. Surorii nu-i prea plăcea dansul, inițial a fost împotrivă, dar ulterior a avut și ea rezultate deosebite. După proba surorii sale, Valentin mi-a spus că dorește să meargă și el la cursurile de dans sportiv și așa a început totul. Avea 9 ani și de-a lungul timpului s-a dedicat foarte mult acestei pasiuni și a reușit să obțină rezultate excelente.”

Martina, sora mai mare a lui Valentin, în vârstă acum de 19 ani, are în palmares titlul de vicecampioană la nivel național și cel de campioană regională.

Martina Favaro, de origine română, vicecampioană națională și campioană regională în Italia, la dans latino-american. Sursa foto: arhiva personală

Valentin, însă, alături de Aurora Erriquez, a câștigat în 2019, la doar 12 ani, o medalie de aur la dublu și una de bronz la individual, în cadrul Campionatului Mondial de dans sportiv de la Sarajevo. În același an a devenit campion regional, iar în 2020 a câștigat titlul de campion absolut la nivel național.

Favaro Lupu Narcis Valentin. Sursa foto: arhiva personală

Tânărul este elev la liceu, în clasa a IX-a, unde studiază informatica, o altă pasiune de-a sa. Cel mai mult timp îl dedică însă dansului latino-american pentru care se antrenează de patru ori pe săptămână.

„De două ori pe săptămână merge la antrenament între orele 16:00 și 21:00, iar de două ori de la 17:30 la 20:30”, ne -a destăinuit mama sa.

Un program încărcat, dar care îl va ajuta cu siguranță să-și realizeze visul: cel de a deveni maestru de dans sportiv.