Tânăr tată român din Italia la un pas de a ajunge să doarmă în stradă cu cei doi copii ai săi

Costel Savin are numai 24 de ani și este tatăl a doi copii în vârstă de 2 și 3 ani pe care, până nu demult, îi îngrijea împreună cu concubina sa.

La un moment dat, însă, femeia a ales să plece din viața conaționalului nostru și l-a lăsat să-i crească pe cei doi micuți de unul singur, lucru deloc ușor, având în vedere că trebuia să și muncească.

Așa se face că tânărul tată român, care locuia pe via Peirogallo din faimoasa localitate italiană Sanremo, în Liguria, a fost nevoit să renunțe la locul de muncă pentru a putea avea grijă de copiii săi.

Costel locuia împreună cu unchiul său într-o casă mică din localitatea menționată mai sus și, deși erau în doi, tot nu reușeau să facă față cheltuielilor, în special chiria, care se ridica la 450 de euro pe lună.

„Am închiriat casa prin agenție, dar, după o vreme, nu am reușit să mai plătim chiria. Acum câteva săptămâni am rămas fără gaz și curent, însă, după ce am adunat câțiva bani, am reușit să plătim facturile”, a declarat Costel pentru Sanremo News.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deoarece nu a mai plătit chiria de aproape doi ani, mai scrie publicația italiană, Costel a fost anunțat de proprietarul casei că vor fi nevoiți să elibereze imobilul până vineri, 6 august 2021, altfel se va prezenta cu forțele de ordine pentru a-i scoate afară.

Îngrijorat până la disperare pentru viitorul său și, mai ales, cel al copiilor săi, tatăl român a ales astfel să apeleze la autoritățile din Sanremo pentru a cere ajutor și i s-a spus că îl va primi, dar nu au făcut nimic concret pentru a-i ajuta.

„Nu știu ce să mai fac fiindcă absolut nimeni nu mă ajută, nu primesc niciun răspuns. Asistenții sociali au spus că ne vor da o locuință unde vom putea sta toți pentru o scurtă perioadă, însă în cele din urmă ne apropiem de data de 6 august și nu am primit vreun răspuns”, a mai spus el.

Din fericire, publicația locală Sanremo News a aflat despre dramatica poveste a familiei de români și a decis să intervină, iar înainte de a publica apelul lui Costel pentru a solicita ajutorul autorităților, jurnaliștii au intrat în contact cu consilierul pentru Servicii Sociale din localitate, Constanza Pireri.

Politiciana n-a stat prea mult pe gânduri atunci și a găsit, în scurt timp, o locuință pentru Costel și copiii săi. Mai mult, a promis că îi va ajuta și ea cum va putea.