Tânăra din Italia care a avut badantă din România pentru bunica ei. Inspirată de ea, și-a dat examenul în Sindromul Italia

Vera Quarleri este tânăra din Italia care și-a susținut lucrarea de examen (disertația) având ca temă „Sindromul Italia”, inspirată de badanta care a lucrat pentru bunica ei, scrie Libertatea.ro.

Tânăra italiancă a cunoscut multe românce care i-au povestit prin ce au trecut după ce au luat drumul străinătății: „Admir româncele fiindcă sunt puternice, merg mereu înainte în ciuda greutăților”, spune Vera, care a absolvit cu 9,50 masteratul în mediere culturală și lingvistică.

Vera a descris în cele 300 de pagini ale lucrării sale durerea și sacrificiul multor familii care nu pot fi împreună, familii care suportă despărțirea dureroasă, copii care nu-și văd mamele cu anii, femei sfâșiate de dor care stau închise în case străine unde lucrează ca îngrijitoare de bătrâni.

Și Vera Quarleri a avut pentru bunica sa o badantă, îngrijitoare, din România și bunicii ei care nu mai este îi dedică această lucrare. Și tuturor femeilor care merg, în ciuda suferinței, mai departe. „Felicitări tuturor româncelor, cum am spus și în lucrare. Admir foarte mult persoanele care iau această decizie de a pleca la muncă și reușesc să meargă înainte. Cu costul îmbolnăvirii, a problemelor, a dorului de copii…” spune italianca.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vera Quarleri, tânăra din Italia care a avut badantă din România pentru bunica ei. Inspirată de ea, și-a dat disertația în Sindromul Italia

Vera Quarleri, tânăra din Italia care a avut badantă din România pentru bunica ei. Inspirată de ea, și-a dat disertația în Sindromul Italia https://goo.gl/5uXQW4

Posted by Libertatea.ro on Tuesday, 19 June 2018

Vera este profesoară de muzică și cu ajutorul Silviei Dumitrache de la A.D.R.I., a cunoscut poveștile de viață ale multor îngrijitoare:

„Am cunoscut o fată tânără de 35 de ani care avea copii mari de 17-18 ani care pur și simplu a evadat din Moldova. Și-a refăcut viața aici fiindcă mama ei bea, soțul o bătea, a fugit fără nimic de acolo. Și o altă poveste, în sensul că ea și-a adus repede copiii aici. O altă fată, doamnă, care vine la lecțiile de franceză mi-a povestit că a fost foarte puternică fiindcă a trecut prin multe probleme, a stat cinci ani fără copii, dar apoi a reușit să-i aducă. Ea a fost avantajată fiindcă are un caracter puternic, nu s-a lăsat învinsă. Dar și-a văzut prietenele care au început să bea fiindcă nu s-au adaptat sau fumau sau își pierduseră plăcerea de a trăi’, povestește Vera.

Lucrarea sa numită „Mame transnaționale. Menținerea legăturii peste granițe” o va ajuta în activitatea sa cu copiii

„Când vezi un copil care pare agresiv, lipsit de respect, care nu se comportă conform normelor, trebuie să vezi în afara aparențelor. Este un semn de suferință. Mama rămâne mama. Și atunci când copilul nu-și are mama aproape, asta poate avea urmări ca adult. Vom avea o generație care nu va ști să gestioneze dragostea pentru propriul copil. Eu care am instinctul matern foarte dezvoltat, chiar dacă nu am copii încă, de multe ori am izbucnit în plâns urmărind reportajele, interviurile, toate declarațiile acestor copii care povestesc cât suferă, și mi-a provocat multă tristețe’, explică profesoara.

12 milioane de europeni au avut îngrijitoare sau femeie în casă ‘la negru’, potrivit ultimului studiu realizat de Federația Europeană pentru Servicii Individuale și publicat pe 16 iunie, de Ziua Internațională a Muncii Domestice. Același studiu arată că în Europa sunt aproape 8 milioane de muncitori în acest sector al muncii la domiciliu.

Sursa text și video: Libertatea.ro