Tânăra din Moldova găsită moartă pe o plajă din Italia. Doi bărbați au fost duși la poliție

În dimineața zilei de luni, la ora 6:30, două femei care se plimbau pe plajă, în Porto Sant’Elpidio, provincia Fermo din regiunea Marche, au descoperit trupul neînsuflețit al unei femei.

Victima a fost identificată ca fiind Galina Banea, o moldoveancă în vârstă de 33 de ani care sosise în Italia cu doar două săptămâni în urmă.

Trupul Galinei, a cărei identificare a fost rapidă datorită tatuajului de pe încheietura mâinii drepte, a fost descoperit într-o poziție care nu sugera semne vizibile de violență.

Tânăra moldoveancă era întinsă pe spate, cu brațele încrucișate pe piept și cu pumnii strânși.

Inspecția cadavrului de către medicul legist a confirmat că femeia a murit înecată, dar circumstanțele care au dus la înec rămân neclare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform publicației La Stampa, procuratura, sub coordonarea procurorului Eugenia Sinigaglia, examinează în prezent trei scenarii posibile.

Primul, și cel mai puțin probabil, sugerează că tânăra ar fi putut să se înece în mod accidental, în timpul ce se scălda noaptea.

Al doilea scenariu, mai plauzibil, indică faptul că femeia s-ar fi putut afla în dificultate în timp ce înota, fiind lăsată de izbeliște de cei cu care era.

Ultimul scenariu, la fel de grav ca cel de-al doilea, indică posibilitatea ca înecul să fi fost indus intenționat, transformând cazul într-unul de omor.

photo_2023-08-30_20-00-38
Galina Banea. Sursa foto: La Stampa

În momentul în care a fost găsită moartă pe plajă, Galina era îmbrăcată doar cu sutienul și o bluză.

Absența altor haine nu exclude posibilitatea ca moartea ei să fi survenit ca rezultat al respingerii unui avans din partea unui bărbat. Condițiile în care a fost găsită nu au permis colectarea de amprente digitale.

Un martor ocular a relatat că a văzut-o pe Galina plimbându-se în compania a doi bărbați în seara morții ei. Ambii bărbați au fost identificați și interogați la Poliție

Unul dintre ei, în vârstă de 33 de ani, originar din România, cu antecedente minore legate de substanțe interzise, a devenit subiect al unei atenții sporite din partea anchetatorilor.

Galina Banea era o femeie pasionată de gastronomie și de animale. Până în luna iunie a acestui an, locuia în Moldova împreună cu soțul ei.

În aprilie, a petrecut câteva zile într-o localitate turistică din România. Autoritățile române i-au emis viza turistică cu care a sosit în Italia în august. În timpul șederii sale scurte în Italia, a fost foarte entuziasmată de gastronomia și peisajele locale.

În ciuda faptului că și-a închiriat o cameră în Porto Sant’Elpidio, dovezi concludente arată că Galina frecventa și casa bărbatului acum vizat de procuratură.

Ancheta continuă, și cu autopsia planificată pentru sfârșitul acestei săptămâni, se speră că noi detalii vor aduce lumină asupra acestui caz tulburător.

Ambasada Moldovei la Roma a confirmat că a fost notificată despre incident și a luat legătura cu familia victimei pentru a pregăti repatrierea corpului.

Distribuie acest articol