Tânără găsită moartă într-o biserică ruinată din Italia. Nu se știe cine este și ce i s-a întâmplat

UPDATE: Ultimele informații transmit că victima ar fi o tânără de naționalitate franceză, în vârstă de 29 de ani.

Știrea inițială:

În localitatea montană Equilivaz din comuna La Salle, abandonată de peste un secol, o descoperire macabră a tulburat liniștea aparentă a zonei.

Corpul neînsuflețit al unei tinere femei, cu vârsta estimată de nici 20 de ani, a fost găsit vineri după-amiază, 5 aprilie, într-o veche biserică de piatră ruinată, relatează Rai News.

Aproximativ zece case și o bisericuță semi-dărâmată. Asta e tot ce a rămas dintr-un mic sat de munte din regiunea Valle d’Aosta, părăsit de peste 100 de ani, după o alunecare de teren. În sezonul cald, zona este accesibilă celor care vor să facă o plimbare în inima naturii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Una dintre aceste persoane a descoperit vinerea trecută în mica biserică ruinată un corp ghemuit, lipsit de viață, al unei tinere femei. „Părea că doarme”, a spus cel care a dat alarma, „nu are mai mult de 20 de ani”.

Pe jos erau câteva pete de sânge, iar pe corpul neînsuflețit câteva răni. Nu se știe cine este și ce i s-a întâmplat, dar autoritățile spun că s-ar putea să fie de naționalitate străină.

photo_2024-04-07_12-03-47
Biserica în care a fost găsit trupul neînsuflețit. Sursa foto: Rai News

Rănile de pe corpul tinerei ar fi putut fi provocate cu obiecte tăioase, dar par superficiale, și zona este atât de plină de mărăcini încât ar fi putut să se rănească de-a lungul drumului.

Poziția cadavrului nu ar ipotiza o moarte prin violență. În bisericuță au fost găsite și niște resturi de mâncare.

Tânăra ar fi putut fi ucisă (sau decedată din alte cauze) într-un alt loc, pentru a fi apoi transportată și lăsată acolo, în speranța că nu va fi găsită.

Identitatea ei rămâne un mister, având în vedere lipsa documentelor de identificare sau a unui telefon mobil.

Autoritățile se confruntă cu o serie de scenarii posibile, de la un accident până la omor, dar subliniază că, până la rezultatele autopsiei programate pentru marți, 9 aprilie, toate ipotezele rămân valabile.

Un detaliu intrigant a atras atenția localnicilor și autorităților, o dubă de culoare vișinie a fost observată parcată în zonă cu câteva zile înainte de descoperirea trupului, un element ce acum face parte din ancheta carabinierilor.

Acest vehicul, observat de locuitorii din La Salle și semnalat forțelor de ordine, ridică întrebări legate de posibile legături cu cazul, în special cu privire la modul și momentul în care tânăra a ajuns în locul unde a fost găsită.

Ancheta a stabilit că nu sunt plângeri de persoane dispărute în zonă și nici în întreaga regiune Valle d’Aosta, care să corespundă cu descrierea tinerei femei.

Cine are informații despre o posibilă dispariție în zona respectivă a unei tinere cu vârsta în jur de 20 de ani, este rugat să sune la 112.