Tânără îngrijitoare română lăudată de presa italiană după ce a pus pe fugă doi hoți. Voiau să spargă apartamentul unor vecini

O tânără română din localitatea italiană Vigonza, provincia Padova, este elogiată astăzi de presa italiană după ce a pus pe fugă doi hoți care aveau intenția de a sparge apartamentul unor vecini de-ai săi. Și nu este prima dată când conaționala noastră reușește să prevină un astfel de furt, scrie ziarul Il Gazzettino.

Era circa ora 20:00 din seara zilei de sâmbătă, 17 octombrie 2020, când Cristina Ștefan, în vârstă de 31 de ani și care lucrează că „badantă” în Italia, se afla pe balconul locuinței sale din via Parigi pentru a aduna rufele de la uscat. La un moment dat, însă, românca noastră a văzut doi tipi suspecți, îmbrăcați în negru, cu glugă pe cap și măști pe față, care au început să analizeze ferestrele și balcoanele apartamentelor din clădirea respectivă.

«Au trecut pe sub toate balcoanele din blocul nostru. La acea oră, majoritatea dintre noi eram în casă și aveam lumina aprinsă. I-am auzit cum șopteau între ei: „Asta nu, ăsta nu”. Cei doi au continuat așa până au ajuns la blocul vecin (…) și, ce să vezi, au pus ochii pe un apartament de la primul etaj în care era întuneric și totul era închis pentru că, probabil, doamna nu era acasă. Atunci i-am auzit spunând: „Ăsta da”», a povestit românca pentru ziarul italian.

Cristina a continuat apoi să-i privească pe indivizi pentru a fi sigură de intențiile lor înainte să reacționeze, iar suspiciunile s-au dovedit întemeiate în scurt timp.

«Din acel moment, fără să fiu văzută, am urmărit cu atenție și în tăcere ce voiau să facă și mișcările lor. Apoi am văzut că unul dintre ei a încercat să se cațere pe jgheab și am început atunci să strig din toate puterile: „Hoții! Hoții!” și am țipat apoi și la ei. Auzind strigătele mele, au fugit furioși. După ce m-au auzit țipând, câțiva vecini au ieșit în stradă, printre ei și soțul meu, dar hoții și-au făcut pierdute urmele. Am anunțat și carabinierii, iar azi-dimineață (duminică – n.r.) i-am văzut și pe proprietarii locuinței care mi-au mulțumit. Trebuie să ne ajutăm unii pe ceilalți și să fim atenți la ceea ce se întâmplă în vecini, mai ales în perioada asta», a mai adăugat Cristina Ștefan.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu este prima dată, însă, când tânăra română pune hoții pe fugă, mai scrie sursa citată. În luna noiembrie 2018 i s-a întâmplat să vadă o scenă asemănătoare și nici atunci nu s-a pierdut cu firea, strigând la ei pentru a-i fugări.