Tânără italiancă s-a aruncat în fața trenului pentru a salva viața unui bărbat român: „Totul a durat doar câteva secunde”

Un bărbat român în vârstă de 35 de ani a fost cât pe ce să fie călcat de tren după ce a decis să recurgă la un gest extrem pentru a-și lua viața. Reacția tempestivă a mecanicului de locomotivă, care a frânat la timp și a încetinit viteza de deplasare a trenului, precum și reacția unei tinere care s-a aruncat după bărbatul român pentru a-l salva, au făcut ca totul să nu sfârșească în cel mai tragic mod cu putință. Bărbatul român s-a ales cu mai multe fracturi, iar fata care și-a riscat viața pentru el a suferit și ea o fractură la un picior. Ambii se află acum la spital, în afara oricărui pericol, informează Il Gazzettino.

S-a întâmplat în gara Mestre Ospedale (Veneto), în seara de joi, 10 decembrie. Rachele S. o tânără italiancă de 25 de ani, a povestit cum s-a întâmplat totul: „Mă întorceam de la serviciu, am coborât din tren și am văzut un grup de oameni pe peron, în jurul unui bărbat. Am aflat că l-au găsit așezat pe șinele de tren și că au reușit să-l ridice și să-l aducă sus, pe peron, în siguranță. De îndată ce situația a început să se calmeze, persoanele respective au plecat acasă, în timp ce eu am rămas. M-am așezat împreună cu el pe o bancă și i-am vorbit continuu. Era evident că bărbatul nu se simțea bine, că nu era în apele lui.”

La un moment dat, în timp ce tânăra încerca să-l liniștească, bărbatul s-a ridicat brusc, a făcut câțiva pași și s-a aruncat din nou pe șinele de tren tocmai când se auzea zgomotul unui convoi care se apropia. În acel moment, Rachele nu a ezitat și s-a aruncat și ea după el, cu speranța că va reuși să-l tragă la timp din fața trenului. „Am coborât imediat după el, am încercat să îl trag de-acolo apucându-l de corp, de picioare, pe măsură ce trenul se apropia. Totul s-a întâmplat în câteva secunde și mi se părea ireal. Apoi trenul a trecut și nu-mi mai amintesc nimic, știu doar că m-am lipit de zidul peronului pentru a mă proteja și am fost lovită la un picior”, a mai povestit tânăra italiancă.

„După ce a trecut trenul am văzut că bărbatul era încă acolo, era incredibil, nu-mi venea să cred, mi-era teamă că a fost zdrobit”, a adăugat Rachele. La salvarea bărbatului român a contribuit și mecanicul de locomotivă care, după ce și-a dat seama ce se întâmplă în fața lui, a tras frâna de mână, încetinind cu mult viteza trenului.

Conaționalul nostru a suferit mai multe fracturi, a fost operat la Ospedale dell’Angelo din Mestre și se află în afara oricărui pericol. Rachele, cu o fractură la tibie, a fost operată și ea la picior în noaptea dintre joi și vineri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un caz cu o decizie asemănătoare, dar în care finalul a fost unul tragic, s-a întâmplat vineri, 11 decembrie, la Civitavecchia, o localitate din apropierea Romei, unde o femeie română a fost găsită fără viață, în casă, de soțul său. Mai multe în articolul: Româncă din Italia găsită moartă în casă chiar de soțul ei. Suferea de depresie.