Tânără română de 28 de ani bătută cu sălbăticie de carabinieri. Vinovații identificați și puși sub acuzație după 2 ani la insistențele avocatului Marco Crocitta

Avocatul Marco Crocitta ne prezintă de această dată un caz cutremurător al unei tinere românce rezidentă în provincia Palermo care a fost bătută cu cruzime de doi carabinieri în timpul unui control de rutină într-un club de noapte din zonă, din motive nespecificate încă de către cei doi militari implicați.

Așa cum vă spuneam și în alte articole, avocatul Marco Crocitta este foarte legat sufletește de românii din Italia și de România și ori de câte ori are ocazia de a ajuta un conațional de-al nostru, o face fără să clipească, așa cum a făcut și în cazul acestei tinere românce unde intervenția sa s-a dovedit a fi vitală pentru identificarea și tragerea la răspundere a vinovaților.

Actul de violență din partea carabinierilor asupra femeii românce a avut loc în data de 9 ianuarie 2015, atunci când doi carabinieri în serviciu la Unitatea din localitatea Carini, provincia Palermo, intervenind într-un club de noapte din zonă cu scopul de a identifica unele femei care lucrau în acel local, se lăsau duși de valul impulsurilor emoționale și o loveau cu brutalitate pe B.A.T., femeie română, în vârstă de 28 de ani la acea dată.

Rănile provocate de cei doi carabinieri tinerei noastre conaționale sunt de nedescris, așa cum se poate vedea în imagine și cum poate fi citit din certificatul medical emis la spital: ”fractură plurifragmentară a pometului cu adâncirea și deplasarea fragmentelor, fractură în partea frontală a sinusului maxilar ipsilateral și a podelei orbitei oculare din partea stângă, fisură a peretelui median, a pavimentului și acoperișului orbitei din partea dreaptă, fractură a osului etmoid cu întreruperea profilului podelei de la fosa craniană anterioară din partea stângă, fractură a osului sfenoid…”.

La evidenta gravitate a faptei celor doi carabinieri care au provocat tinerei românce o experiență traumatică ce o va afecta tot restul vieții sale, se mai adaugă și faptul că cei doi militari au încălcat atribuțiile inerente unei funcții publice, amândoi acționând sub diviza Carabinierilor în cursul unei intervenții oficiale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fel de grav și neplăcut este faptul că nu s-au luat măsuri imediat împotriva carabinierilor în cauză, existând posibilitatea ca totul să fie dat uitării dacă nu ar fi intervenit avocatul Marco Crocitta care, prin îndărătnicirea și insistențele sale, luptându-se fără a pierde speranța nicio clipă și investigând cu acuratețe cele întâmplate, a scos la iveală cele întâmplate și a cerut la toate autoritățile instituționale să fie clarificată această situație, de la Președintele Republicii Italiene până la Ambasada României în Italia.

Ceea ce inițial părea a fi o poveste inventată de o persoană lipsită de apărare și probabil subestimată pentru faptul că lucra într-un club de noapte, are acum un contur concret și bine definit care în curând va fi prezentat în fața unui judecător unde celor doi carabinieri li se va cere să clarifice motivele care i-au împins la o astfel de acțiune violentă împotriva tinerei femei românce.

Datorită insistențelor și presiunilor făcute de avocatul Crocitta, cei doi carabinieri violenți au fost identificați ca fiind F.D. și L.B.G. și au fost puși sub acuzație pentru încălcarea a mai multor articole din Codul Penal italian pentru faptul că, în complicitate, au lovit-o cu bestialitate pe conaționala noastră provocându-i toate acele răni descrise mai sus, așa cum a fost reconstituit și de Procuratura din Palermo sub conducerea ilustrului doctor în drept, Claudio Camilleri.

Solidaritate maximă din partea redacției noastre pentru tânăra femeie română.

Distribuie acest articol