Tânără română declarată cetățean de onoare de primarul unei localități italiene

O tânără română în vârstă de 25 de ani a fost declarată cetățean de onoare al localității Pragelato din apropierea orașului Torino, în Piemonte.

Administrația din Pragelato, în frunte cu primarul Giorgio Merlo, a acordat tinerei românce Denisa Zamfira cetățenia de onoare, „pentru a da un semnal despre cum se poate face intergrarea fără extremisme și fără controverse, aspecte care au caracterizat prea mult timp tema imigrației în țara noastră”, a declarat edilul localității.

Denisa, care locuiește în Pragelato alături de părinții săi români, a studiat la școala gimnazială din Fenestrelle și la liceul din Pinerolo al Porporato. A absolvit apoi facultatea la profilul sociopsihopedagogie și, mai mult de atât, tânăra noastră conațională a obținut cu brio un master în „Științele corpului și ale minții”, cu posibilitatea de a se înscrie pentru doctorat la Universitatea Molinette din Torino.

„Este povestea unor succese academice – subliniază primarul Giorgio Merlo – dar și a unei bune integrării în comunitate, ținând cont de toate obstacolele pe care a trebuit să le depășească pentru a ajunge până aici.”

Denisa Zamfira și primarul Giorgio Merlo. Foto: Corriere Quotidiano