Tânără româncă din Italia moartă după ce a căzut de pe o stâncă pe munte. Ecaterina avea numai 30 de ani

Corpul unei femei de naționalitatea română a fost găsit fără viață pe un munte din Italia, într-o prăpastie adâncă de peste 100 de metri, în seara zilei de marți, 7 iunie 2022, informează ziarul italian La Repubblica.

Ecaterina Dănilă, în vârstă de numai 30 de ani și rezidentă în cartierul Aurora din Torino (Piemonte), a fost dată dispărută de mama ei în cursul zilei de luni, 6 iunie, mai precizează sursa citată.

Ecaterina Dănilă, 30 de ani, locuia în orașul italian Torino. Foto: Facebook.

Cei care au observat absența neobișnuită a româncei au fost colegii acesteia, de la sediul Amazon situat în localitatea Grugliasco de lângă Torino, unde tânăra lucra de circa un an de zile.

Colegii au intrat astfel în legătură cu mama conaționalei noastre și au anunțat-o că aceasta nu s-a prezentat la muncă luni, motiv pentru care se îngrijorau.

Mama Ecaterinei nu a stat pe gânduri și a alertat imediat carabinierii cu privire la dispariția fiicei sale, iar forțele de ordine au dat startul unei operațiuni de căutare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cursul zilei de ieri, mașina tinerei românce, un autoturism Fiat Panda, a fost găsită parcată în piața din Colle dei Nivolet, o trecătoare alpină situată la 2.641 de metri altitudine, în Parcul Național Gran Paradiso.

Echipele de salvare au organizat astfel căutări și cu ajutorul elicopterului, iar la puțin timp după ora 18:00 de ieri, trupul neînsuflețit al tinerei de 30 de ani a fost găsit într-o râpă adâncă de peste 100 de metri, sub vârful muntos Gran Vaudala, în localitea Ceresole Reale.

Din primele informații reiese că Ecaterina ar fi plecat într-o excursie pe munte de una singură, în cursul zilei de duminică, și odată ajunsă pe vârful Gran Vaudala, situat la 3.272 de metri, se presupune că a suferit un accident și a căzut într-o prăpastie.

Pe profilul Facebook al femeii pot fi văzute mai multe fotografii făcute pe munte în trecut, multe dintre ele chiar în zona unde a murit, iar ultima datează din data de 23 mai 2022, ceea ce indică faptul că iubea muntele, natura și făcea des astfel de excursii.

Ecaterina Dănilă, 30 de ani, moartă în urma unei excursii pe un munte din Italia. Foto: Facebook.

Cei care au cunoscut-o pe conaționala noastră transmit mesaje pline de durere și regret prin intermediul rețelelor de socializare, după aflarea veștii despre această tragedie.

„«Pentru că viața e un fior, e totul un echilibru deasupra nebuniei…». Ciao Katia! Te-a trădat muntele tău, natura, ceea ce iubeai să faci… Într-o clipă, visele tale, proiectele tale, au fost șterse… Și m-ai lăsat aici, incredulă… Deja îmi lipsești, prietena mea”, a transmis Raffaela Barone.

„Frumoasă precum soarele, ochi albaștri și un zâmbet superb. Citesc știrea și încă nu-mi vine să cred. Păstrez aproape amintirile taclalelor noastre în vestiarul sălii de fitness. Sunt distrusă. Ciao, Ecaterina Dănilă!”, a ținut să transmită și Sara Curci.