Tânără română din Italia violată de un coleg în urmă cu 9 luni: „El este încă liber. Autoritățile n-au mai dat niciun semn”

Tânăra româncă de 18 ani din Padova care în noaptea de 5 spre 6 ianuarie 2020 a fost violată de un coleg de muncă spune că, la 9 luni de la aceea oribilă faptă, bărbatul care a abuzat de ea este încă liber, iar ea nu a fost chemată de anchetatori nici măcar pentru un interogatoriu. Conaționala noastră trăiește în prezent cu un sentiment copleșitor de furie din această cauză și nu trece zi fără să nu fie cuprinsă de o criză de plâns, conform celor declarate pentru ziarul Il Gazzettino.

„Am fost violată de un coleg de muncă în noaptea de Bobotează, în timp ce dormeam la o colegă. Am prezentat două plângeri detaliate, atașând și rezultatele examenelor medicale pe care le-am efectuat. Am fost asigurată că ancheta se va desfășura rapid, având în vedere că acest caz face parte din cele definite în renumitul „Cod Roșu” (Codice Rosso în italiană, care este o modificare a Codului Penal italian în ceea ce privește tutelarea victimelor violenței domestice și de gen – n.r.). În tot acest timp, însă, nici eu și nici avocatul meu nu am primit vreun semn. Nu am fost convocată niciodată nici măcar pentru o audiență”, a povestit tânăra română.

Inculpatul este un bărbat de 20 de ani de origine chineză care a ajuns să fie anchetat pentru fapta sa după ce, în seara zilei de 6 ianuarie a acestui an, doi cetățeni români în vârstă de 36 și 16 ani au intrat peste el într-un restaurant chinezesc unde lucra atât el, cât și fata româncă violată, pentru a-l agresa. O altă angajată a restaurantului a sunat la 112 și a alertat carabinierii care în scurt timp au sosit la fața locului și au oprit altercația.

În urma investigațiilor făcute de carabinieri în acea seară a ieșit la iveală faptul că cei doi români, tată și fiu, l-au atacat pe bărbatul chinez în semn de răzbunare pentru că în noapte care trecuse ar fi violat-o pe fiica și sora conaționalilor noștri. În cele din urmă, chinezul s-a ales cu un denunț pentru viol, în timp ce adolescentul român și tatăl său au fost denunțați pentru vătămare corporală.

Ambele anchete deschise de Procuratura din Padova rezultă în prezent ca fiind în curs de desfășurare, dar avocatul Enrico Cogo, care o reprezintă pe tânăra română de 18 ani, susține că nu a fost efectuat niciun act investigativ până la această oră. În special, spune avocatul, fata româncă nu a fost audiată niciodată de anchetatori în cele 9 luni de zile de la prima plângere depusă împotriva bărbatului chinez.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, conaționala noastră a fost nevoită să apeleze la ajutorul unui psiholog pentru a depăși acea agresiune și de curând a reușit să regăsească puțină liniște. Cu toate acestea, gândul că acel bărbat care a abuzat de ea este liber încă o întristează și o înfurie în același timp.

„Mă simt singură și abandonată de instituțiile statului. Cu siguranță nu sunt singura femeie nevoită să lupte cu astfel de situații, dar mă întristează faptul că el este încă liber și că poate să facă din nou același lucru altor fete. Din fericire, nu l-am mai întâlnit fiindcă am renunțat la acel loc de muncă. Până acum o lună de zile am fost la psiholog, care m-a ajutat foarte mult. Am am găsit o rază de seninătate, dar mă cuprinde furia adesea, fiindcă nu accept ideea că acea bestie nu este pusă să plătească pentru tot răul pe care mi l-a provocat”, a mai declara fata româncă pentru ziarul italian.

Tânăra noastră româncă este absolventa unui liceu tehnic din Padova, cu note foarte mari și tocmai s-a înscris la Facultatea de Economie, mai precizează sursa citată.

Notă: Imaginea articolului este ilustrativă și nu reprezintă victima.