Scriitoare româncă din Italia despre prima ei carte: „ Am vrut să creez o lume magică pentru fetița mea”

Maria Loredana Voicu, o tânără română în vârstă de 24 de ani care trăiește în provincia Avellino, din regiunea Campania, ne-a semnalat apariția primei sale cărți, intitulată „Denise e la collana magica” (Denise și colierul magic), apărută la Editura LFA Publisher din Napoli, în octombrie 2019. În luna martie 2020, cartea a fost tradusă și în limba română.

Cartea este din genul fantezie romantică și este incredibil de atractivă pentru cititorii de toate vârstele.

„Personajul principal se numește Denise și are aceleași caracteristici ca fiica mea, în vârstă de 3 ani. Am vrut să creez o lume magică doar pentru ea, acolo unde se poate întâmpla orice; îmi place să scriu foarte mult pentru că folosesc scrisul ca metodă pentru a călători cu mintea, pentru a interpreta fiecare personaj și pentru a exprima sentimentele fiecăruia într-un anumit moment”, ne-a mărturisit tânăra scriitoare.

Scurt rezumat al cărții:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Denise este o fată simplă, ca toţi tinerii de vârsta ei. Cea mai mare dorință a ei este să-și creeze propria trupă împreună cu cea mai bună prietenă Alice. Totul începe de ziua ei când cumpără online un anumit articol, un colier cu puteri extraordinare. Denise intră imediat în legătură cu el; legătura dintre ea și colier devine din ce în ce mai puternică zi de zi, pentru a avea viziuni asupra unei lumi niciodată văzute până acum: Atros. La atingerea magică a frumoasei bijuterii se regăseşte în această lume fantastică populată de creaturi extraordinare. Aici își va descoperi originile și care va fi sarcina ei… va întâlni prieteni noi care o vor ajuta să înfrunte numeroasele aventuri care se vor prezenta de-a lungul călătoriei sale. Atros este versiunea magică a Pământului, o lume perfectă ale cărei orașe principale sunt: orașul de vară, toamna, primăvara, iarna și, în sfârșit, elfii și zânele. Care închid frumusețea și unicitatea sa. Ar fi perfect dacă nu ar fi fost Caleb, vrăjitorul rău care, datorită slujitorului său Colben, vrea să dobândească mult mai multă magie devenind cel mai puternic vrăjitor din toate timpurile și cucerind Atros. Sosirea Denisei îi va încurca planul, dar Denise cu noii ei prieteni vor putea înfrunta toate vicisitudinile? Iubirea se va naște, de asemenea, în toate acestea, dar aceasta va fi suficientă pentru a le oferi fiecăruia puterea de a fi puternici și pentru a salva Atros de întuneric?

Cartea se poate cumpăra de pe orice site online sau din oricare librărie, în Italia, iar în limba română deocamdată se poate cumpăra doar online în formatul e-book.

Maria Loredana Voicu

Scriitoarea despre ea însăși

„Mă numesc Voicu Maria Loredana m-am născut în 1996, orașul meu natal este Băile Govora, din județul Râmnicu-Vâlcea și sunt soție și mamă. M-am mutat în Italia, cu familia mea, când aveam 15 ani; locuieșc într-un orășel mic, Frigento, în provincia Avellino. Mi-am încheiat studiile absolvind Institutul Tehnic Comercial. Am o fetiță de trei ani, Denise; cartea și munca mea le dedic ei pentru că datorită ei am găsit inspirația scrisului.

Am un mesaj pentru toți românii plecați în străinătate, nu vă abandonați visele oricât de greu ar fi și indiferent de obstacole.”