Italianul care a ucis-o pe Miriam Ciobanu a fost eliberat din închisoare după numai patru zile

Alessandro Giovanardi, tânărul în vârstă de 23 de ani care a ucis-o cu mașina pe Miriam Ciobanu, 22 de ani, de origine română, a fost eliberat din închisoare. El nu poate părăsi localitatea de reședință și nu are voie să iasă noaptea din casă. Reamintim că Giovanardi se afla la volan sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise și circula cu 130 de km/oră când a lovit-o mortal de Miriam.

Judecătorul de cameră preliminară, Cristian Vettoruzzo a decis la finalul interogatoriului desfășurat ieri după-amiază, în închisoarea din Treviso, să accepte cererile procurorului Mara De Donà și să-l elibereze din arest pe Alessandro Giovanardi.

Judecătorul a decis pentru Giovanardi, aflat în închisoare de la 1 noiembrie, obligația de a nu părăsi localitatea San Zenone degli Ezzelini și interdicția de a părăsi locuința noaptea. În timpul zilei, tânărul beneficiază de o scutire specială pentru a merge la muncă. O decizie care, potrivit procurorului din Treviso Marco Martani, își găsește o explicație în faptul că Giovanardi nu prezintă pericol de fugă, de denaturare a probelor sau pericol social.

În timpul interogatoriului, desfășurat în fața avocatului Luca Milano, care îl apără împreună cu avocata Greta Gusi, Giovanardi a povestit ce s-a întâmplat în acea noapte când în jurul orei 4:00 a lovit-o cu mașina pe Miriam Ciobanu, în timp ce se întorcea acasă, la San Zenone degli Ezzelini. Analizele la care a fost supus au arătat că tânărul șofer avea o alcoolemie de trei ori mai mare decât limita permisă, iar în sânge i-au fost găsite urme de substanțe interzise.

„La volan m-am simțit perfect lucid – a spus el – jur că nu am văzut-o pe fata aia, ca și cum n-ar fi fost acolo. Era întuneric, poate circulam un pic prea repede, dar ea era în mijlocul drumului. Am început să frânez abia după impact pentru că era imposibil să-i observ prezența”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cercetările carabinierilor au arătat însă că Giovanardi se deplasa pe acea porțiune de drum cu cel puțin 130 de kilometri pe oră, deci mult peste limita de viteză permisă. „Acolo drumul este ușor în vale și accelerezi spontan. Fata era în mijlocul străzii, însă, îmbrăcată în negru. Nu știu de ce se afla acolo, într-o porțiune fără iluminat public”, ar mai fi spus tânărul italian.

Giovanardi este așadar liber, dar nu va putea ieși între orele 19:30 seara și 5:30 dimineața.

Miriam Ciobanu, studentă de naționalitate română în vârstă de 22 de ani, a fost lovită și ucisă de autoturismul condus de Alessandro Giovanardi în noaptea de luni spre marți, 1 noiembrie 2022, în localitatea Pieve del Grappa, provincia Treviso (Veneto). Miriam ar fi plecat noaptea de la domiciliul iubitului său spre casă, pe jos, după ce s-au certat din motive de gelozie. Articol AICI.

Distribuie acest articol