Tânărul născut în Italia ce își căuta tatăl român pe care nu l-a cunoscut niciodată, a reușit să-l găsească prin intermediul Facebook

Avea doar o poză cu el și știa că se numește „Manolo”, dar asta nu l-a împiedicat să-l caute și să facă un apel pe Facebook pentru a fi ajutat să-l găsească.

Astfel, datorită implicării a românilor din Italia, fiul care nu și-a cunoscut tatăl niciodată au reușit să intre în contact.

Emoționanta poveste a început la data de 27 octombrie 2022, când pe pagina Facebook „Ti Cerco. appelli di persone che cercano le loro origini e i propri cari” a fost publicat apelul unui tânăr de 20 de ani, născut în Italia, ce își căuta tatăl pe care nu a apucat să-l cunoască niciodată.

„Mă numesc Mijay Lorenzo, sunt născut la spitalul G.B. Grassi din Roma la data de 16/03/2002. Mama mea se numea Patricia, suferea de Lupus și a murit. Îl caut pe tatăl meu. El e român, dar trăiește în Italia”, a scris el în postarea sa, la acea vreme.

„El locuia la Pomezia, se numește Manolo, nu știu numele său de familie. Știu doar că se numește Manolo”, mai adăugat Lorenzo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cele relatate de tânărul de 20 de ani, tatăl său era imigrant clandestin în Italia la acea vreme și din acest motiv nu a putut să-l recunoască după ce s-a născut.

Potrivit ziarului Il Messaggero, Lorenzo trăiește acum într-o țară din America de Sud. Dorința de a-și cunoaște tatăl și originile însă a rămas foarte puternică și distanța uriașă față de Italia, unde credea că tatăl său se află încă, nu l-a împiedicat nicicum să-l caute.

După publicarea apelului pe pagina Facebook menționată mai sus, mesajul a fost tradus și transmis în limba română și de publicația noastră, fiind citit și distribuit apoi de foarte mulți români.

Datorită miilor de români care s-au implicat, după numai trei zile de la publicare Lorenzo a descoperit că tatăl său se numește de fapt Manole și nu mai trăiește în Italia, ci se află în localitatea Uricani, din județul Hunedoara.

„Ne-a contactat mai întâi un domn care-l cunoștea (pe tatăl lui Lorenzo – n.r.), apoi o administratoare a grupului din România, iar domnul a trimis ulterior, la cererea noastră, apelul către tată. Domnul a vorbit cu tatăl, iar băiatul ne-a scris apoi că a reușit să intre în contact cu el. Este o bucurie pentru voi toți, care ajutați”, au precizat administratorii paginii „Ti Cerco. appelli di persone che cercano le loro origini e i propri cari”.

„Mulțumim tuturor și doamnei Tuka, care a stat toată după-amiaza cu noi și ne-a ajutat, dar în mod special amicului tatălui, care a fost fundamental (…) Nu a fost ușor, pentru că tatăl și fiul locuiesc în țări foarte îndepărtate între ele”, au mai scris administratorii paginii.

Pentru moment, Lorenzo și Manole au reușit să intre în contact doar prin intermediul internetului, având în vedere distanța uriașă care-i desparte, dar au în plan să se întâlnească și fizic cu prima ocazie pentru a recupera măcar o mică parte din cei 20 de ani pierduți.

„În final, Facebook nu e deloc rău, trebuie doar să-l folosim cu iubire și orice este posibil”, a declarat o utilizatoare la aflarea veștilor bune.