Tânărul român din Italia găsit mort în locuința sa era voluntar la Crucea Roșie. „A lăsat o amintire minunată prin munca sa”

ACTUALIZARE 6 MARTIE 2020: Din cele reletate de mama lui Tudor în ultimele ore, tânărul nostru conațional a murit în urma unui infarct suferit pe fondul unei boli.

„A suferit un infarct. Avea o boală genetică, dar n-am știut”, ne-a comunicat mama lui Tudor.

ARTICOLUL INIȚIAL:

„Astăzi suntem profund întristați pentru că unul din tinerii noștri voluntari, un băiat plin de voință și mereu zâmbitor, din păcate a murit în această dimineață.

Ioan s-a alăturat grupului de Tineret, colaborând cu entuziasm în activitățile din zonă și după ce a ajuns la vârsta majoratului a început cu entuziasm cursul și activitatea de prim-ajutor medical. De asemenea, a participat recent la situația de urgență din Amatrice, lăsând pe toată lumea cu o amintire minunată prin munca grea și disponibilitatea de care a dat dovadă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Toți voluntarii acestui comitet suntem alături de familie, mama Tatiana, tatăl Tudor și sora Anamaria Alexandra.

Ciao, Ioan.
Nu vom uita niciodată zâmbetul tău.
Fie-ți țărâna ușoară.”

Acesta este mesajul publicat pe Facebook de organizația locală de Cruce Roșie din localitatea italiană Orte la aflarea veștii despre decesul lui Tudor Ioan Drăgoiu, un tânăr român de numai 24 de ani, abia împliniți pe 27 ianuarie, care lucra ca voluntar în cadrul instituției. Tudor a fost găsit fără viață în această dimineață de joi, 5 martie 2020, în locuința lui din localitatea menționată mai sus. Personalul medical de pe ambulanța sosită la locul decesului nu a putut face altceva decât să constate decesul băiatului.

Tudor Ioan Drăgoi, în mijloc, voluntar la Crucea Roșie Orte. Foto: Facebook

„Tudoraș, iubirea lui mama, a plecat dintre noi”, confirmă tragica veste cu durere și mama tânărului, Tatiana, originară din Brașov.

„Nimic mai frumos decât să fac acest servici alături de fiul meu”. Tudor alături de mama lui, Tatiana. Foto: Facebook

Potrivit surselor locale, tânărul nostru conațional se pare că a murit din cauze naturale, dar carabinierii investighează în continuare pentru a elimina orice suspiciune, așa cum este procedura. Trupul fără viață al lui Tudor a fost pus la dispoziția autorității judiciare pentru o eventuală autopsie.

Între timp, atât comunitatea românească, la fel ca și cea italiană, trăiește momente de regret profund pentru această pierdere și se adună în jurul familiei pentru a-i oferi susținerea necesară.

„Sunt alături de familie în acest moment dureros. Am cunoscut pe Tatiana Ioana Drăgoiu la Amatrice (unde a avut loc cutremurul puternic din 2017 – n.r.). Tristețe enormă”, a transmis Anna Maria Miscera, voluntară și ea la Crucea Roșie.

„Ciao Ioan! Mulțumim că ne-ai ajutat și mulțumim pentru ceea ce ai făcut pentru noi, voluntarii CRI (Croce Rossa Italiana – n.r.). Amatrice te păstrează în inima sa”, a ținut să transmită Giuseppe Pignoli.

„Să-ți fie țărâna ușoară, astăzi e cu adevărat o zi urâtâ de tot”, a scris și Marco Corradi.

„Nu, nu pot să cred… Îl cunosc de când eram copii, mergeam la școală împreună… În ultimul timp am pierdut legătura, dar îl cunosc și încă bine… Regret enorm, odihnește-te în pace Tudoraș”, a transmis și Mihaela Cornea.