Un tanc al armatei italiene a tras, din greșeală, asupra unei ferme de păsări. Rezultatul anchetei: „Nu există niciun vinovat”

Un tanc al armatei italiene a efectuat, din greşeală, un tir de antrenament asupra unei ferme de pui de la marginea orașului Vivaro, provincia Pordenone, omorând un număr mare de păsări şi provocând pagube materiale importante. Tancul implicat a încurcat ținta și a tras un obuz asupra fermei de păsări.

S-a întâmplat pe 17 martie 2021 și acum, după aproape doi ani de anchetă, investigatorii au transmis: „Nu știm cine a tras”.

Ambele investigații, atât cea a procurorului din Pordenone, cât și cea a militarilor din Verona, s-au încheiat fără un rezultat și au fost închise după aproape doi ani de investigații. Nu există practic niciun vinovat, menționează ANSA.

O concluzie datorată faptului că nimeni nu a putut stabili cu exactitate cine a tras acel proiectil de practică și neexploziv care, deși nu a provocat explozii sau incendii, a străpuns pereții fermei și a provocat prăbușirea acoperișului, ucigând mai multe găini ouătoare.

Niciunul dintre militari nu a observat imediat eroarea, ci au aflat abia a doua zi, atunci când proprietarii fermei au contactat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În acele zile, mai multe blindate antitanc Centauro aparținând atât brigăzii de cavalerie Pozzuolo del Friuli, cât și regimentului de cavalerie Genova din Palmanova erau în acțiune, trăgând zeci și zeci de focuri.

În consecință, nimeni nu a putut spune dacă greșeala a fost comisă de operatorii militari sau a fost o defecțiune tehnică. Drept consecință, proprietarii fermei de găini nu pot fi despăgubiți.

Distribuie acest articol