Tăriceanu: „Am luat decizia să retragem, să abrogăm OUG pe justiție”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut un anunţ care aşteaptă confirmarea din partea premierului: „Coaliția de guvernare a luat decizia să abrogăm Ordonanța”.

“Nu avem nimic de ascuns, niciunul dintre noi nu beneficiază de această ordonanţă. Nu acesta a fost scopul nostru, de a ne apăra de justiţie”, a spus Tăriceanu.

„Nu e vorba de a ceda în fața unui adversar, ci de a avea înțelepciunea de a ne gândi la interesul țării, la interesul major al României. Și tocmai pentru că această ordonanță nu are niciun fel de ascunzișuri, niciun fel de dedicație specială, de ce sa nu arătăm că putem să o retragem pentru că nu avem nici un fel de interes personal”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu, la RTV.

Anunțul lui Tăriceanu vine după ședința coaliției, la care au participat și Daniel Constantin, Liviu Dragnea și mai mulți miniștri din Cabinetul Grindeanu, dar nu și premierul.

Potrivit surselor, ALDE a transmis partenerilor de la PSD că nu se mai justifică acest act normativ, în contextul crizei politice generate de acesta și tensiunile sociale din stradă. Astfel, reprezentanții ALDE au cerut retragerea Ordonanței, în caz contrar vor ieși de la guvernare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Premierul Sorin Grindeanu a declarat:

“Bună seara. Am ascultat multe opinii in aceste zile, de la colegii mei, din partidul din care am făcut parte 20 de ani, colegi din coaliţie, colegi de politica, de la partide de opozitie, opinii de la oameni simli, vocea strazii(….)Vin azi sa va spun decizia mea ca prim-ministru: nu vreau si nu doresc sa dezbinăm Romania, nu poate fi rupta in doua. Romania pare rupta in doua. In acelasi timp, tot ce insemana deciziile pe care CCR le-a luat in timp si care nu au fost pusa in practica, este normal sa fie transpuse legal. Pe de alta parte, am vazut mitingurile. Ca si prim-ministru va anunt ca am luat cateva decizii: maine vom face in regim de urgenta o sedinţă pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă.(…) Vom găsi termenul legala ca sa nu intre in vigoare – abrogare, prorogare 2. E nevoie totusi de punerea in concordanta a decizie CCR. Voi demara consultare cu celalalte partide, excluzand pragul de 200.000 de lei, astfel ca dupa un dialog pe care sper sa-l am, in cel mai scurt timp sa trimitem proiect de lege spre Parlament. De asemenea, e important sa spunem ca toate argumentele pe care le-am avut in sustinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multa confuzie, distorsiuni, care nu au legatura cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul si ministrul Justitiei isi asuma consecintele Inchei prin a va spune ca doresc in continuare sa pun in practica programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel incat ce au votat romanii sa se regaseasca in viata lor. Va multumesc, o seara buna”.

 

Distribuie acest articol