Tată român din Italia răpus de o boală nemiloasă. „Avea atâtea idei și proiecte, s-a dus prea devreme!”

Originar din Brașov, dar trăind de mulți ani în Italia, un tânăr tată român din localitatea Viareggio, provincia Lucca din Toscana, a fost răpus de o boală cruntă pe care reușise să o învingă anul trecut, însă în urmă cu câteva luni a revenit.

Răzvan-Alexandru Iancu, în vârstă de 38 de ani, lasă în urma sa multe persoane îndurerate, în special partenera sa Mihaela, fiica sa de 9 ani și sora lui, Veronica.

Răzvan și fiica sa de 9 ani. Foto: Facebook.

Ajuns la Viareggio în urmă cu 15 ani, Răzvan s-a îndrăgostit imediat de acest oraș, de marea din împreujurimi, de mâncarea și stilul de viață, așadar a decis să-și construiască un viitor acolo, unde și-a cumpărat chiar și-o casă.

După ce a început să lucreze ca specialist în plăci de gips carton pe șantierele navale din zonă, conaționalul nostru a devenit tot mai cunoscut și stimat în provincia Lucca, iar în cele din urmă a fost angajat la compania Yacht Inox, renumită pentru tâmplăria din fier, oțel, aliaje și pentru armăturile navale pe care le produce.

Răzvan-Alexandru Iancu, 38 de ani, răpus în Italia de o boală nemiloasă. Foto: La Nazione.

În urmă cu un an, din nefericire, medicii au descoperit în corpul românului nostru o tumoare rară și a fost internat astfel la spitalul Santa Chiara din Pisa, unde într-un final a reușit să învingă boala.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urmă cu trei luni însă, tumoarea a recidivat și, deși a fost tratat din nou de aceiași medici, aceștia nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

„Mulțumim întregului personal medical al spitalul din Pisa care l-a urmărit și tratat și celor de la spitalul Versilia, unde a fost internat de două ori, pentru profesionalismul și devotamentul cu care s-au ocupat de el”, a transmis familia îndurerată, citată de ziarul La Nazione.

„Ne va lipsi enorm, avea multe idei și proiecte, s-a dus prea devreme”, a mai adăugat familia.

Răzvan era un băiat care nu dădea înapoi niciodată, mai precizează ziarul italian, și voia să învețe totul: știa să facă zidărie, să repare instalații electrice, sanitare și multe altele.

„Și de îndată ce un amic avea nevoie de ceva, fugea pentru a-l ajuta”, mai scrie sursa citată

Din acest motiv, casa funerară din Versilia în care a fost depus sicriul, în cursul zilei de vineri, 4 noiembrie 2022, era plină de prietenii și colegii românului nostru.

Răzvan-Alexandru Iancu va fi îngropat luni, la ora 15:30, la Cimitirul Comunal Marco Polo din Viareggio, conform celor relatate de presa locală.

„Dumnezeu să te aibă in paza Lui. Drum lin în cele neștiute de noi, cei care mai suntem aici. Prieten drag, Răzvan Alexandru Iancu ce mi-ai fost! Condoleanțe familiei și celor care suferă o așa pierdere”, a transmis Irinel Băcioiu pe Facebook.

„Răzvan Alexandru Iancu, prieten drag, într-o zi ne vom revedea. Condoleanțe familiei”, a transmis și Marco Menchini.