Un tată s-a sinucis în direct pe Facebook după ce soția a plecat în Italia fără știrea lui și l-a lăsat singur cu 2 copii

ACTUALIZARE 24 AUGUST 2020

După ce am luat legătura cu fratele victimei, am fost informați că unele detalii prezentate de publicația Vremea Nouă nu sunt conforme cu realitatea, cum ar fi faptul că bărbatul s-ar fi sinucis din cauza datoriilor. Potrivit celor relatate de fratele bărbatului care și-a pus capăt zilelor, acesta nu avea datorii și ar fi recurs la dramaticul gest numai pentru că a fost părăsit de concubina lui care de curând a plecat în Italia.

Pe de altă parte, concubina bărbatului precizează într-un comentariu pe site-ul Vremea Nouă: „Am plecat din cauza lui că a vrut să mă omoare și pe mine odată cu el, mereu mă amenința.”

De asemenea, la cererea fratelui, am decis să eliminăm din acest articol datele personale despre bărbatul care s-a sinucis, cum ar fi vârsta, adresa sau localitatea, deoarece sunt date care pot duce la identificarea sa. Motivul pentru care fratele victimei ne-a cerut acest lucru este acela că mama lor se află într-o situație medicală delicată și nu a aflat încă despre cele întâmplate, iar dacă va afla din presă, riscă alte complicații.

Fratele victimei a confirmat, totodată, pentru redacția noastră, că sinuciderea a avut loc în direct, pe Facebook, iar la dramaticul moment a asistat chiar și el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un bărbat din județul Vaslui s-a sinucis în direct pe Facebook după ce soția lui a plecat în Italia și l-a lăsat singur cu doi copii, dintre care unul grav bolnav. Copleșit de situație, dar și de datoriile acumulate, bărbatul a decis să-și pună capăt zilelor, scrie publicația Vremea Nouă. Potrivit sursei citate, polițiștii și medicii au intervenit în jurul orei 2:00 din această noapte după ce o rudă a bărbatului a sunat la 112 și a anunțat intenția acestuia de a se spânzura.

Din primele informații reiese că victima se despărțise de curând de soție, cu care avea un copil în vârstă de 3 ani și care este grav bolnav, având probleme cardiace. Cei doi creșteau împreună, însă, și un alt copil pe care femeia îl avea din altă căsătorie. În urmă cu ceva timp, soția l-a părăsit, plecând în Italia fără știrea lui și lăsându-l astfel singur, cu ambii copii în grijă.

Conform celor relatate de Cezara Mironica, de la Vremea Nouă, bărbatul și-a transmis sinuciderea în direct, pe Facebook, iar imaginile au fost văzute de mai multe persoane. Unele dintre persoanele respective, care nu credeau că bărbatul își va pune capăt zilelor, au descărcat înregistrarea video, iar filmulețul se pare că a ajuns în posesia publicației menționate mai sus, care a decis însă să nu-l publice din cauza impactului emoțional traumatizant.

„Poliția face cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut decesul. S-a deschis un dosar pentru cercetare penală privind infracțiunea de ucidere din culpă. Urmează efectuarea necropsiei și stabilirea cauzelor care au dus la deces”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, pentru sursa citată.

@rotalianul