Tată și fiu, căzuți în Italia de la etajul șase. Bărbatul a decedat încercând să-și salveze copilul

O tragedie s-a petrecut duminică, 24 decembrie, la Palermo, unde un băiețel de 4 ani a supraviețuit miraculos unei căderi de la etajul șase, în timp ce tatăl său, în vârstă de 38 de ani, care a încercat să-l salveze, a decedat. Se speculează totuși că ar putea fi vorba și de o sinucidere.

Incidentul a avut loc pe Via Ausonia din orașul sicilian, informează Corriere della Sera.

Copilul s-ar fi aplecat peste balcon și tatăl său a încercat să-l prindă, dar amândoi au căzut. Din fericire, căderea copilului a fost atenuată de copertina unui restaurant. Tatăl, însă, a decedat.

Copilul a fost internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Di Cristina din Palermo. Deși nu a fost emis un comunicat oficial de către personalul medical, copilul nu este în pericol de a-și pierde viața. Are un braț fracturat și răni la torace și abdomen.

Tatăl copilului era un profesor universitar la Facultatea de Inginerie din Palermo. El și-a dat ultima suflare imediat după sosirea ambulanțelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ancheta se concentrează acum pe stabilirea circumstanțelor exacte ale căderii.

Se speculează că întâmplarea nu a fost accidentală, ci mai degrabă un act deliberat, având în vedere că profesorul își pierduse soția cu un an în urmă și era sub presiune pentru custodia fiului său.

Vecinii descriu profesorul ca fiind o persoană respectabilă. Unii dintre ei au observat totuși copilul sprijinindu-se de balcon în timp ce tatăl său încerca să-l prindă de picior.

„L-am văzut în dimineață, pe el și pe fiul său. Ne-am salutat, ca de obicei, și ne-am schimbat un zâmbet. Nimic nu ne-a dat de înțeles că ne vom confrunta cu această tragedie”, a declarat o vecină.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a înțelege pe deplin cauzele și circumstanțele tragediei.