Tată traumatizat după ce a asistat la nașterea copilului său. A cerut despăgubiri de un miliard de dolari spitalului

Asistarea la nașterea prin cezariană i-a cauzat o gravă traumă psihologică. Această stare de suferință psihologică a dus la sfârșitul căsătoriei cu mama copilului său nou-născut și, din această cauză, un tată a dat în judecată spitalul unde a avut loc nașterea.

Anil Koppula, scrie ziarul The Independent, a inițiat o acțiune legală împotriva Royal Women’s Hospital din Melbourne, Australia, cerând despăgubiri de un miliard de dolari după ce a asistat la nașterea prin cezariană a soției sale în 2018.

După acea intervenție, văzând-o pe soția sa „în acele condiții”, bărbatul a afirmat că a dezvoltat o „boală psihotică”. O astfel de traumă care, spune el, a dus la „sfârșitul căsniciei sale”.

Tatăl australian a scris în plângerea sa că a fost „încurajat să asiste la naștere”, și că, în timp ce o făcea, „a văzut organele interne și sângele soției sale”.

Din acest motiv, el afirmă că spitalul „a încălcat o datorie de diligență față de el și trebuie să îl despăgubească”, potrivit documentelor din instanță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Royal Women’s Hospital a recunoscut responsabilitatea de a oferi un standard de diligență, dar a negat că l-ar fi încălcat.

Judecătorul James Gorton, așa cum relatează sursa citată, a respins plângerea, numind-o un „abuz de procedură”.

Conform hotărârii, legea nu permite cuiva să primească despăgubiri pentru pierderi non-economice, cu excepția cazului în care prejudiciul este un „prejudiciu semnificativ”.

Bărbatul a fost supus unui examen medical și o comisie a stabilit că „gradul de prejudiciu psihiatric rezultat din dauna suferită de reclamant, presupus în cererea de despăgubire, nu îndeplinește nivelul minim necesar”.

Deși nu este de acord cu decizia juriului, bărbatul a ales să nu facă apel.

Distribuie acest articol