„Tata vrea să ne omoare”. Apelul unui minor român de 12 ani către carabinieri

„Tata zice că vrea să ne omoare pe toți!”

Acestea au fost cuvintele pe care un minor român din Italia le-a rostit la telefon când a sunat la 112 în cursul serii de marți, 28 iulie 2020. Forțele de ordine au intervenit la locuința familiei și l-au pus imediat sub arest pe tatăl violent, care se pare că avea deja un ordin de restricție împotriva sa.

Potrivit ziarului La Repubblica, totul s-a petrecut în localitatea Valperga de lângă Torino unde un bărbat român de 33 de ani s-a prezentat, în stare de ebrietate, la locuința fostei sale soții, a pus mâna pe un cuțit de bucătărie și a început să o amenințe cu moartea atât pe femeie, cât și pe cei trei copii ai lor. Minorii, îngroziți de gesturile făcute de tatăl lor, s-au încuiat în dormitor, iar cel mai mare dintre ei, în vârstă de 12 ani, a sunat la carabinieri.

Militarii de la unitatea din Ivrea au reușit apoi să intervină înainte ca totul să se transforme într-o tragedie de nedescris pentru cei trei copii români și mama lor, tatăl violent find arestat cu acuzația de vătămare corporală și acte persecutorii. În urmă cu numai o lună de zile, agresorul fusese arestat din nou sub aceleași acuzații, ocazie cu care a primit și ordinul de restricție pentru a nu se mai apropia de familia lui. Bărbatului român însă nu i-a păsat de consecințe și a încălcat ordinul.

Sunteți victima sau martorul unor scene de violență domestică?

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.