„Suntem șapte frați, tatăl nostru a murit în Italia, ajutați-ne!” Strigătul de deznădejde al unei familii din România

Infarctul, una dintre cele mai temute boli, reprezintă moartea unei porţiuni din inimă ca urmare a blocării alimentării cu sânge. La ora actuală este principala cauză de deces în lume și se poate întâmpla oricui pentru că infarctul nu iartă pe nimeni și lovește imprevizibil, fără simptome, fără suferințe prealabile. Nu l-a iertat nici pe Andras Szekely, în vârstă de 50 de ani, care și-a dat sufletul departe de casă, în Italia, unde muncea pentru el și pentru cei șapte fii ai săi care rămăseseră în urma sa.

Andras era de loc din Târgu Mureș dar lucra la Parete, în provincia Caserta de trei ani. Muncea în agricultură, la sere, pe câmp iar bolnav nu se știa defel, de aceea moartea sa a căzut ca un trăsnet peste capetele celor care îl cunoșteau și mai ales ale copiilor săi, care, copleșiți de durere ne-au declarat: „Din câte știm noi, nu suferea de nimic. Medicii ne-au spus că ar fi făcut infarct.”

Soare, vânt, ploaie, frig, indiferent de vremea de afară, pe câmpurile Italiei românii merg la muncă zi lumină. Că le este bine, că le este rău, că simt uneori cum se scurge viața din ei de oboseală, frig, neputință sau de dor, nu contează, merg înainte, pâinea cea de toate zilele trebuie câștigată. Acasă au copii sau părinți, iar pentru mulți dintre ei munca grea în agricultură reprezintă unica posibilitate de câștig, oportunitatea pe care le-o oferă aceste vremuri pentru a supraviețui. Până când, într-o zi, inima obosită, moare…

Anunțul copiilor lui Andras pe un grup cu români din Italia este cutremurător, printre rânduri se poate citi durerea, disperarea și deznădejdea acestor oameni:

„Suntem o familie de 7 frații, tatăl nostru a murit în jurul orei 14:00, ieri, în Italia Parete. Statul italian nu ne oferă niciun ajutor să îl aducem acasă, suntem disperați, nu mai știm la cine să apelăm. Suma pentru a-l aduce acasă este de 2600 de euro. Vă rugăm să ne ajutați să-i aducem trupul neînsuflețit acasă.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Orice om cu inimă bună care vrea să ajute acești copii să își ducă tatăl acasă pentru a-l înmormânta în pământul strămoșesc poate dona la Banca Transilvania, pe numele Szekely Ioana Cătălina în conturile:

  • cont Euro: RO23BTRLEURCRT0407438501
  • cont RON: RO73BTRLRONCRT0407438501