Tată plecat la muncă în străinătate, îngrozit când și-a văzut amenințat și lovit copilul de către un bărbat îmbrăcat în Moș Nicolae

O anchetă s-a declanșat în cazul unui băiețel de 5 ani din comuna Bistrița Bârgăului, care apare plângând într-un material video distribuit pe rețelele de socializare, fiind traumatizat de un bărbat costumat în Moș Nicolae, individul amenințându-l și chiar lovindu-l cu o bâtă pe copil.

În imagini se observă că în încăpere se află și mama copilului, care îi cere băiețelului să îi promită moșului deghizat că va fi cuminte, dar și un alt minor, o fată, care este pusă să stea în genunchi în fața bărbatului și să rostească o rugăciune.

Materialul video a ajuns la tatăl copilului, originar din județul Constanța, care este plecat la muncă în Italia și care a decis să ia măsuri.

Potrivit Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, tatăl a trimis imaginile video pe pagina de socializare a instituției, care, la rândul său, a cerut sprijinul poliției pentru identificarea mamei.

Polițiștii au reușit să îl identifice pe cel care apare costumat în Moș Crăciun, în persoana unui bărbat de 40 ani din comuna Bistrița Bârgăului care este unchiul copilului, și pe mamă, o femeie de 31 ani din aceeași localitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cauză s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

De asemenea, polițiștii au sesizat la rândul lor Protecția Copilului și au cerut acordarea de asistență psihologică băiețelului de 5 ani.

Şocată de amploarea pe care a luat-o toată această întâmplare, mama băieţelului recunoaşte că a exagerat

„Am vrut să îl speriu puţin de Moş. A primit şi cadouri. Nu cred că în filmarea aia s-a văzut că l-a snopit în bătaie Moşu`. Recunosc că, ca şi mamă am greşit puţin. Îl cresc singură. Aşa am crezut că e bine să fac. Recunosc că am greşit. E copilul meu şi mă doare sufletul. Nu îl maltratez, e sufletul meu. Poate am exagerat puţin, dar nu l-am maltratat sau bătut niciodată”, a mărturisit mama băieţelului.

Mama băiețelului

Dacă mama băiețelului recunoaşte că a exagerat, bunica acestuia, care era şi ea prezentă la întreaga scenă, nu vede nimic ieşit din comun în comportamentul Moşului, care întâmplător este unul dintre băieţii săi: „Aşa vine Moşu`cu bota, l-a pus să zică nişte rugăciuni şi atât. S-a panicat (n.r. băieţelul) că i-a fost frică de Moş, probabil. Filmuleţul l-a făcut un nepot de-al meu şi l-a trimis tatălui copilului, care a vrut să ne facă un rău şi ne-a făcut”, spune bunica băieţelului, vizibil afectată.

Potrivit femeii, băieţelul a primit de la Moş Nicolae dulciuri şi jucării. Mama acestuia l-ar fi îndemnat pe Moş Nicolae să fie mai dur cu cel mic, pentru că acesta făcea prostii la grădiniţă şi era năzdrăvan: „Şi la grădiniţă are probleme, pentru că are foarte multă energie. Nu l-am bătut niciodată, nici eu, nici maică-sa. Nu consider că l-a traumatizat pe copil. Nu a fost o sperietură după care să rămână copilul cu traume. Nu am făcut nimic ieşit din comun, l-a speriat moşul puţin cu bota, asta-i drept”, a completat bunica băiețelului.

Băieţelul are 5 ani şi este rodul unei relaţii pe care mama sa a avut-o cu un bărbat din Constanţa. Cei doi s-au cunoscut în Italia, unde erau amândoi la muncă. Deşi din relaţia celor doi a rezultat un băieţel, cei doi nu au fost niciodată căsătoriţi. Băiatul poartă, însă, numele bărbatului.(adevărul.ro)