Tatăl român înecat într-un lac din Italia, mesajul primarului din Collepardo: „Suntem alături de familia îndoliată”

Constantin Cătălin Toma, tatăl român care și-a pierdut viața la vârsta de 39 de ani în apele lacului Barrea, din Abruzzo, va fi înmormântat la Collepardo (Frosinone) joi, 27 august. Primarul localității a transmis un mesaj rudelor îndoliate: „Suntem alături de familia îndoliată, transmitem condoleanțele noastre soției, copiilor și întregii familii.”

O tragedie de nedescris, în care tatăl a doi copii a fost înghițit de apele unui lac rece de munte

Cătălin petrecea câteva zile de vacanță în regiunea Abruzzo împreună cu un prieten și cei doi copii ai săi, în vârstă de 8 și 10 ani. Sâmbătă, în jurul orei 14:00, tatăl și cei doi copii se aflau pe lac, cu o barcă pneumatică, atunci când bărbatul a căzut în apă și apoi a dispărut. Nu este clar dacă a alunecat din barcă sau a vrut să-și salveze fiul, cert este că împreună cu el a căzut în apă și băiatul cel mare care a început repede să dea semne că se află în dificultate.

Prietenul lor, care a rămas pe malul lacului, a văzut ceea ce s-a întâmplat, s-a aruncat în apă și a salvat imediat copilul, aducându-l înapoi la țărm împreună cu fratele său mai mic. Acesta din urmă era în barcă, în stare de șoc.

Apa lacului este destul de adâncă, cu curenți puternici și temperaturi scăzute.Trupul lui Constantin Cătălin Toma a fost găsit după ore de căutări neîntrerupte de către scafandrii echipelor de pompieri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul român era rezident la Collepardo, provincia Frosinone și era șofer de meserie. În localitatea unde s-a stabilit de mai mulți ani cu întreaga familie toată lumea îl cunoștea, iar acum întreaga populație este alături de soția și cei doi copii rămași fără tată. Primarul localității, Mauro Bussiglieri, a dorit să transmită personal condoleanțe rudelor conaționalului nostru:

„Constantin Cătălin Toma locuia cu soția și cei doi copii la Collepardo, unde și-au cumpărat o casă. Sunt oameni destoinici și foarte corecți, este o adevărată tragedie ceea ce li s-a întâmplat. Transmit pe această cale cele mai profunde condoleanțe din partea administrației și a întregii populații, soției, celor doi copii și întregii familii”, a spus primarul citat de Ciociaria Oggi.

Funeraliile bărbatului român vor avea loc joi dimineață, la ora 10:00, după care va fi înmormântat în cimitirul din Collepardo.

@rotalianul