Tavanul unei biserici românești din Italia s-a prăbușit în urma cutremurului din această dimineață

Tavanul unei biserici din Petrona, provincia Florența, s-a prăbușit astăzi ca urmare a cutremurului de 4,5 grade pe scara Richter produs în noaptea de duminică spre luni, 9 decembrie 2019, dar și a numeroaselor replici de o intensitate mai mică produse ulterior. În urmă cu circa un an de zile, biserica a fost dată spre folosință comunității românești din Mugello care este foarte numeroasă.

„Daune semnificative s-au înregistrat la Petrona, lângă Scarperia, unde tavanul fals s-a prăbușit în biserica folosită de comunitatea româno-ortodoxă”, a transmis Don Luciano Marchetti, vicarul parohiei catolice din localitatea Mugello, localitate lângă care a fost înregistrat epicentrul seismului din această dimineață.

Tavanul prăbușit în biserica românească din Petrona, provincia Florența. Foto: ToscanaOggi.it

„Cu ceva timp în urmă a fost efectuată o verificare cu un inginer al Institului Diecezan al Clericilor și nu au fost identificat puncte critice în mod particular, dar evident cutremurul a fost destul de puternic încât să facă tavanul fals din zidărie să se prăbușească. Din fericire, în momentul prăbușirii, biserica era goală”, a mai spus Don Luciano citat de Toscana Oggi.

Biserica a fost închisă și se așteaptă intervenția pompierilor care vor permite comunității să recupereze icoanele și alte obiecte sfinte din interiorul acesteia.

Vă reamintim că o serie de cutremure au avut loc în această dimineață cu epicentrul în provincia Florența, lângă Scarperia, San Piero și Barberino di Mugello, cel mai puternic șoc seismic fiind înregistrat la ora 4:37 cu magnitudinea detectată de Ingv de 4,5 grade. Două minute mai târziu s-a înregistrat o replică de 3,0 și la ora 4:42 una de 3,2 grade. Anterior, alte două șocuri puternice, cu magnitudinea 3,2 și 3,4 au avut loc respectiv la ora 3:39 (adâncimea 8 kilometri) și la 3:42 (adâncimea de 9 kilometri).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Noi șocuri seismice au avut loc apoi în cursul dimineții de astăzi: unul de 3,0 grade la ora 6:17, de 3,1 la 6:19 și 3,2 la 6:29.

Pe același subiect: