Telecabina prăbușită în Italia, numărul victimelor se ridică la 13. Situația celor doi copii răniți

UPDATE: Copilul în vârstă de 9 ani, rănit grav după ce cabina s-a prăbușit, a murit la spital, au declarat medicii de la Spitalul Regina Margherita din Torino. Până în acest moment nimeni nu a cerut informații despre cei doi copii răniți în accidentul de astăzi, nu se cunoaște identitatea lor. Se presupune că părinții acestora se numără printre persoanele decedate.

Un accident dramatic a avut loc azi în regiunea Piemont din nordul Italiei. O telecabină din zona Lacului Maggiore s-a prăbușit după ce un cablu a cedat și 13 persoane și-au pierdut viața. Doi copii, de 5 și respectiv 9 ani au scăpat însă cu viață, deși situația lor este una deosebit de gravă, relatează La Repubblica.

Accidentul a avut loc în jurul orei 12:30, telecabina cu 15 turiști la bord, care circula pe traseul Stresa-Alpino-Mottarone, a căzut în mijlocul pădurii. Inițial au fost raportate 8 victime, dar între timp numărul persoanelor care și-au pierdut viața a crescut la 13. Nu se cunoaște încă identitatea celor implicați în această tragedie.

Un miracol al acestei triste întâmplări este faptul că doi copilași au scăpat cu viață. Chiar dacă situația lor este una deosebit de gravă sunt șanse mari ca aceștia să supraviețuiască. Copiii au fost transportați de urgență cu elicopterul la spitalul Regina Margherita din Torino. Primul, în vârstă de 5 ani, a suferit o leziune la cap, o leziune toraco-abdominală și fracturi la nivelul membrelor inferioare. Copilul este conștient.

Starea în care se prezintă cel de-al doilea pacient, copilul în vârstă de 9 anișori, este una mai gravă, el a suferit un traumatism cranian, traumatism toracic și fractură de picior. Și-a pierdut cunoștința și a fost necesar să i se aplice masajul cardiac. În acest moment este intubat în sala de operații și medicii nu se pronunță în ce privește posibilitatea de a scăpa cu viață. „Următoarele ore vor fi decisive”, a declarat Fabrizio Gennari, directorul secției de Chirurgie Pediatrică a spitalului Regina Margherita din Torino.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Fabrizio Gennari, directorul secției de Chirurgie Pediatrică a spitalului Regina Margherita din Torino. Foto: Mihai Bursuc

Un martor, Grazia Aguzzi, a declarat despre accidentul de astăzi: „În jurul orei 12.30 am auzit o bubuitură puternică, apoi s-a auzit ca și cum ceva se rostogolea și apoi o altă bubuitură.” Vanessa Rizzo, care lucrează la școala de călărie Equus Valley a spus: „Am auzit o bubuitură și apoi am văzut cablurile zburând la pământ. I-am văzut pe ceilalți oameni care coborau cu următoarea cabină, au oprit-o și i-au scos cu scările. Când au ajuns, pompierii nu reușeau să treacă, deoarece cablurile erau căzute pe drum.”

O primă reconstituire făcută de specialiști indică faptul că accidentul s-a petrecut după ce un cablu care trăgea cabina în urcare a cedat. Apoi cabina ar fi alunecat cu viteză mare de-a lungul cablului de transport – pe măsură ce cablul de tragere luneca și cădea – izbindu-se de stâlp și apoi prăbușindu-se la sol.