Terni – abuzuri sexuale și violență asupra unui copil român de 6 ani. Arestați mama și concubinul.

Zile de coșmar trăite în ultimele două luni de un copil român de doar 6 ani după ce propria lui mamă, o prostituată româncă de 25 de ani, l-a adus în Italia la începutul lunii Septembrie din acest an, pentru a-l folosi în scopuri ilicite și a abuza sexual de el.

Totul se întâmpla într-un apartament din periferia localitatății Terni, din provincia cu același nume, unde o echipă de investigatori au demarat „Operațiunea Angelo” (Angelo este numele dat copilului pentru a-i acoperi adevărata identitate), în urma unui denunț anonim din partea unor vecini preocupați de starea acestuia, care-l auzeau mereu plângând.

În urma investigațiilor s-au descoperit lucruri îngrozitoare, abuzuri sexuale și violențe suferite de acest copil atât din partea mamei sale cât și din partea concubinului acesteia, de 30 de ani, tot de origine română.

Copilul, după cum scriam la început, a fost adus din România, unde locuia cu bunicii săi, și odată ajuns în Italia a fost ținut închis în apartament, fără a fi înregistrat la vreo școală sau la evidența populației, anchetatorii presupunând că intenția mamei și a concubinului erau de a-l folosi pentru prostituție, presupunere întărită și de faptul că cei doi obligau copilul să privească, printr-o gaură în zid din camera alăturată, la raporturile sexuale care le avea mama prostituată cu clienții săi.

Și nu numai. În alte cazuri era obligat să umble gol prin casă, în timp ce mama și concubinul făceau aceleași lucruri, ca apoi să fie obligat să privească pe cei doi adulți făcând sex, ba chiar îi dădeau nume feminine băiatului cu intenția de a-l face să-și piardă identitatea sexuală, totul în scopul, spun anchetatorii, de a pregăti copilul pentru prostituție.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar coșmarul copilului era mult mai urât, din păcate, scrie ziarul Umbria 24 și multe alte principale ziare de știri din Italia, deoarece copilul era adesea bătut și înfometat, iar puțina mâncare ce i se oferea, era aruncată pe jos precum unui câine.

Toate aceste scene de violență sexuală și fizică au fost înregistrate pe video de către anchetatori, în cadrul operațiunii mai sus numite, care au mai declarat, printre altele, și că în timpul certurilor dintre cei doi adulți, copilul fugea în bucătărie și lua un cuțit care și-l ascundea la spate, foarte probabil un comportament preluat de la unul din cei doi adulți.

Mama și concubinul acesteia, amândoi fără antecedente penale, au fost arestați de urgență și duși la penitenciarul din Vocabolo Sabbione, copilul, în schimb, fiind dus la o structură pentru protecția copiilor, unde va sta până va fi posibil ca bunicii acestuia, din România, să-l reia în grijă.

Violența de orice tip asupra copiilor este un fapt foarte grav care nu numai că afectează întreaga viață a copilului abuzat, dar, dacă nu este oprită la timp, poate duce la repercusiuni foarte grave și ireversibile. De aceea, oricine ajunge la cunoștința unor astfel de fapte sau intră în contact cu persoane care dau cel mai mic semn că abuzează de copii, este rugat să folosească următoarele căi, pentru a denunța astfel de cazuri, chiar și în mod anonim:

  • Telefon 114: serviciul ”Emergenza Infantile” folosit în același scop, pentru a denunța astfel de cazuri;
  • Telefono Azzurro la numărul 196 96: la acest număr puteți primi sfaturi din partea profesioniștilor despre cum să procedați în astfel de cazuri;
  • site-ul www.azzurro.it: unde veți putea intra în contact cu profesioniștii de la Telefono Azzurro.
  • adresându-vă forțelor de ordine, carabinieri sau poliție – telefon 112: în caz de suspiciune a unui astfel de caz, pentru a fi luate măsuri, este nevoie de o reclamație, altfel instituțiile statului nu pot interveni.
  • Serviciile sociale comunale sau consilieri ASL: dacă primesc reclamații de acest gen, serviciile sociale au dreptul de a porni o anchetă socială și a prelua cazul, denunțând la carabinieri