Terni – jaf în stil românesc într-un magazin chinezesc.

Carabinierii din unitatea din Orvieto și cei de la unitatea din Fabro, provincia Terni, au arestat ieri, 27 octombrie, doi bărbați de origine română în urma unui jaf într-un magazin chinezesc din localitatea Fabro.

Jaful a avut loc în jurul orei 11, în dimineața zilei de ieri, când cei doi români au intrat în magazinul chinezesc de îmbrăcăminte și, după ce au agresat proprietara de origine chineză, legând-o de niște rafturi folosindu-se de hainele din magazin, au furat toți banii din casa de marcat.

La ieșirea din magazin cei do au fost observați de o femeie care locuiește în vecinătatea magazinului și care s-a grăbit să ofere primul ajutori proprietarei magazinului, chemând în același timp și carabinierii care, după o analiză acurată a locului unde s-a petrecut jaful și după ce au preluat mărturiile femeii chineze și a celorlalți locuitori din zonă, au pornit în urmărirea infractorilor.

Munca le-a fost ușurată, însă, și de faptul că cei doi români nu purtau măști și nu erau înarmați, din fericire, dar și de identificarea automobilului celor doi care, având numere de România, se afla în apropiere, deși nu la vedere.

După ce au încercuit complet zona, răspândind toate echipajele disponibile pentru a bloca toate căile de fugă posibile, și cu ajutorul militarilor îmbrăcați în civili care căutau fugarii, ținând sub observație în același timp în mod discret mașina celor doi, au reușit să îl prindă pe primul dintre infractori tocmai în timp ce acesta se întorcea la mașina sa, cel de al doilea fiind prins puțin mai târziu, în ascunzătoarea sa, într-o căsuță abandonată din apropierea căilor ferate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi români arestați, în vârstă de doar 19 și 22 de ani, amândoi fără rezidență, aveau asupra lor suma de 300 de euro, fiind suma furată din magazinul chinezesc și care ulterior a fost înapoiată proprietarei, aceasta rămânând totuși, în urma agresiunii, cu răni ce se vor vindeca în 15 zile, scrie ziarul online Umbria Journal.