Teste COVID false pentru românii care voiau să călătorească în străinătate, percheziții la trei firme de transport

Trei firme din România care se ocupă cu transportul de persoane în străinătate sunt cercetate în prezent de autoritățile din țara noastră, patronii acestora fiind acuzați că au produs teste false, cu rezultat negativ, pentru clienții lor. Polițiștii au efectuat percheziții în această dimineață la sediul celor trei firme situate în județul Giurgiu, se arată într-un comunicat trimis redacției noastre de Poliția Română.

„Astăzi, 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – I.P.J. Giurgiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 3 societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate”, informează polițiștii.

Autoritățile continuă investigațiile pentru acuzațiile de fals material în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, după ce s-a constatat că administratorii celor trei societăți ar fi pus la dispoziția pasagerilor teste COVID-19 care atestă faptul că aceștia nu sunt infectați cu virusul Sars-CoV-2. În realitate, acele teste nu au fost efectuate niciodată, mai spun polițiștii.