Teste de coronavirus la frontiera Italiei pentru autocarele și microbuzele cu pasageri din România și Moldova

Consilierul în domeniul sănătății al Regiunii Lazio, Alessio D’Amato, a propus să se efectueze persoanelor care sosesc din România și Republica Moldova teste rapide de depistare a infecției cu coronavirus la frontiera Italiei, deoarece autocarele și microbuzele care vin din țara noastră evită controalele impuse de autoritățile din peninsulă.

Începând de miercuri, 29 iulie, românii care ajung la Roma cu autocare și microbuze sunt testaţi în mod voluntar la bordul autovehiculelor, chiar dacă vor fi obligaţi să intre în carantină.

Există însă numeroase autocare și microbuze care vin dinspre România cu pasageri pe care îi lasă în afara autogărilor și care, prin urmare, se sustrag controlului autorităților sanitare italiene. Pe lângă acest aspect este cunoscut faptul că cetățeni moldoveni dornici să ajungă în Italia, deși le este interzis acest lucru, trec granița în România mituind vameșii și se îmbarcă la bordul autocarelor sau al microbuzelor care îi transportă apoi în peninsulă.

„De când am impus aceste controale, tot mai puține autocare și microbuze ajung în autogara Tiburtina din Roma”, a spus Alessio D’Amato citat de Fanpage. „Dacă va fi necesar suntem gata împreună cu echipele de medici și asistenți să ne mutăm la intrarea de pe autostrada Roma Nord pentru a efectua testele. Dar cred că vor fi necesare controale la frontieră”, a adăugat consilierul regional.

Luni, 3 august, Italia a înregistrat 12 noi decese provocate de COVID-19, ridicând astfel bilanţul victimelor la 35.166, în timp ce numărul noilor cazuri de infectare confirmate este de 159.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În regiunea Lazio au fost confirmate 15 noi cazuri de infectare, dintre care 9 în rândurile cetățenilor de naționalitate străină. Conform publicației Il Messaggero, trei dintre aceste nouă cazuri sunt în rândul unor persoane venite din România, două din Republica Dominicană şi câte unul din Ucraina, Iran, India şi Bangladesh.