Tipuri de fotografii cu copii pe care părinții nu ar trebui să le pună niciodată pe Facebook

Sunteți tentați să puneți poze pe Facebook cu copiii dumneavoastră mai tot timpul? Sunt tipuri de fotografii care ar trebui să rămână private, pentru a-i proteja de rușine, stânjeneală și pericolele de pe rețelele de socializare. Mai mult, în state din Europa occidentală, cum este Franța, părinții riscă amenzi uriașe dacă își expun copiii astfel, iar discuțiile privind dreptul copiilor de a-și trage părinții la răspundere pentru modul în care i-au expus online devin din ce în ce mai serioase.

Trăim într-o lume în care să-i faci o poză copilului și să o încarci online este aproape la fel de natural ca și pupatul pe obraz. Dar dacă distribuirea online a pozelor de la zile de naștere, sau cu un costum nou ori în vizită la grădina zoologică  este în regulă, unele momente ar trebui să rămână intime.

Cele 8 tipuri de fotografii interzise

Dacă totuși decideți să postați, iată 8 tipuri de fotografii cu copiii de evitat:

1. Poze când fac baie

Orice poză a copilul parțial sau complet dezbrăcat, nu e pentru afișarea publică. Din nefericire, ceea ce credeți că e un moment drăguț, cu cel mic care se joacă în spumă, poate cădea în mâini greșite, cum ar fi un pornograf infantil. De foarte multe ori copiii sunt plasaţi de cercurile de pedofili în imagini cu caracter sexual, cu ajutorul unor programe de editare foto. Conform statisticilor, circa 500 de imagini cu copii abuzaţi sexual (imagini reale sau editate) sunt vândute online la fiecare 60 de secunde, iar una din cinci fete şi unul din zece băieţi vor suferi forme diverse ale abuzului sexual în mediul online până la vârsta de 18 ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

2. Poze în care apar bolnavi sau răniți

Ca părinți este datoria noastră să protejăm copiii, nu să profităm de ei. Puneți-vă întrebarea: Ați vrea ca cineva să posteze poze făcute atunci când vă simțiți groaznic? Probabil că nu. Aplicați același standard și când vă gândiți ce poze să postați și pe care nu.

3. Fotografii în care să-i faceți de rușine

Batjocorirea copiilor online pare să fi devenit o modă, dar această practică poate avea efecte devastatoare asupra copiilor, imediat dar și în viitorul mai indepărtat. Nu numai că distruge încrederea pe care copiii o au în părinți, dar poate cauza tulburări de stres post-traumatic, depresii și anxietăți mai târziu în viață.

4. Pe oliță

Fotografiile cu cei mici făcându-și nevoile este cel mai bine să fie ținute private, dacă vă gândiți la posibilele consecințe pe viitor. Luați aminte, ce distribuiți, rămâne online pentru totdeauna; chiar credeți că atunci când va fi adolescent, copilul va vrea să vadă online o astfel de fotografie cu el?

5. Detalii private

Țineți copiii în siguranță nedistribuind niciodată numele lor întregi, adrese, unde merg la școală, dacă merg undeva singuri, etc. Nu știți cine ar putea folosi aceste informații în alte scopuri decât cele pentru care au fost distribuite.

6. Poze de grup

Dacă ați decis să distribuiți poze cu copilul online, foarte bine. Dar nu e în regulă să luați această decizie pentru alți părinți, cărora poate nu le convine să-și vadă fețele copiilor pe rețelele sociale. Asigurați-vă că aveți acceptul acestora când postați orice poză în care copilul se joacă sau pozează alături de alții.

7. Nu alimentați hărțuirea copilului

Gândiți-vă cum ar putea postarea imaginilor să afecteze viața copilului la școală. De exemplu, o fotografie care să îi expună o slăbiciune, teamă sau o poreclă ar putea contribui la umilirea copilului și ar putea avea repercusiuni asupra vieții lui sociale.

8. Activități periculoase

Lăsați copilul să țină câteva secunde o cutie de bere și îi faceți o poză? Sau țineți bebelușul în brațe cât mutați mașina în parcare și vă opriți să faceți un instantaneu cu smartphone-ul? Fotografierea acestor momente aparent inofensive este distractivă, dar distribuirea lor online vă expune criticilor și altor probleme, din moment ce nu toate detaliile și împrejurările în care au fost făcute sunt vizibile la prima vedere.

Discuțiile privind limitele pe care părinții nu au voie să le depășească când își expun copiii online au făcut ca în Franța, de exemplu, părinții să riște amenzi de 45.000 de euro si închisoare dacă publică imagini intime cu copiii lor pe Social Media.

Sursa: www.totuldespremame.ro. 

Distribuie acest articol