Toată Italia în zona albă. O singură regiune mai impune purtarea măștii în aer liber

Conform unei ordonanțe semnată de ministrul sănătății Roberto Speranza, începând de luni, 28 iunie, toată Italia este considerată zona albă. Regiunea Valle d’Aosta, ultima regiune care era încă zonă galbenă, devine, de asemenea, parte a zonelor Covid cu risc scăzut.

Masca nu mai este obligatorie în aer liber, cu excepția cazurilor în care se creează aglomerări de persoane (piețe în aer liber, târguri, cozi etc). Singura regiune în care măsura folosirii măștii în aer liber rămâne încă în vigoare este Campania.

„Cu ordonanța pe care am semnat-o toată Italia va fi de luni în zona albă. Este un rezultat încurajator, dar recomand precauție din cauza noilor variante. Bătălia nu este pe deplin câștigată”, a spus ministrul Speranza.

Masca rămâne însă obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. În zona albă deplasarea este liberă și se reiau toate activitățile într-un mod apropiat de normalitate.

Generalul Francesco Figliuolo, șeful departamentului pentru situația de urgență Covid, a ținut să le mulțumească italienilor pentru acest lucru: „S-au comportat într-un mod extraordinar, chiar din prima fază.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI