Tone de deșeuri din hârtie provenite din Italia urmau să intre în România. Oprite de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră români împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu nu au permis intrarea în România a unui TIR încărcat cu peste 22.900 kilograme de deșeuri din hârtie, pentru care şoferul nu deţinea documentaţia necesară pentru acest gen de transport. Deșeurile care urmau să intre în țara noastră proveneau din Italia.

În data de 4 aprilie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au supus procedurilor de control un TIR înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii deșeuri din hârtie, încărcate în Italia, pentru o societate comercială din judeţul Arad.

În urma analizei documentelor prezentate la control, cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu, s-a constatat faptul că încărcătura din mijlocul de transport nu îndeplinea condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferul neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, în vehicul se aflau 22.960 kilograme de deşeuri.

TIR încărcat cu peste 22.900 kilograme de deșeuri din hârtie, pentru care şoferul nu deţinea documentaţia necesară pentru acest gen de transport. Deșeurile care urmau să intre în țara noastră proveneau din Italia.

Autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijlocului de transport în cauză și a mărfurilor transportate. Video AICI.