Torino – 1400 de răniți și un băiețel în stare gravă pentru o presupusă alarmă cu bombă

1400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după busculada din piaţa San Carlo de la Torino, din timpul meciului dintre Juventus şi Real Madrid, din finala Ligii Campionilor de la Cardiff. Conform agenţiei Ansa, un băieţel de 7 ani este la spital în stare gravă.

Panică în Piaţa „San Carlo” din Torino, acolo unde, pe un ecran gigant, peste 40.000 de suporteri Juventus au urmărit sâmbătă seara, 3 mai, partida cu Real Madrid, care s-a încheiat cu scorul de 1-4. Mii de fani au încercat să părăsească piaţa după ce, din câte se pare, un individ a aruncat un obiect în mulţime şi a strigat că e o bombă.

Foto LaPresse – Mauro Ujetto

De asemenea, mai există o variantă: un suporter a aruncat o petardă şi explozia a provocat panică în mulţime, după ce mulţi au crezut că este vorba despre o bombă.

A fost momentul în care s-a declanşat un adevărat haos, panica bruscă și frica punând stăpânire pe cei prezenți. O balustradă de la scara parcării din centrul pieței a cedat, s-au înregistrat primii răniți, oamenii au început să alerge cuprinși de spaimă, panicați și călcându-se în picioare, psihoza răspândindu-se brusc în întreaga piață.

Cele mai recente informații spun că ar fi aproximativ 1.400 răniți, opt dintre ei în stare gravă. Rămâne foarte gravă dar stabilă starea băiețelului de 7 ani, internat la terapie intensivă la spitalul Regina Margherita din Torino, unde a fost intubat pentru o traumă craniană și fracturi la nivelul pieptului. Surse medicale informează, de asemenea, că o tânără femeie de 38 de ani se află în terapie intensivă la St. Giovanni Bosco. Ea a intrat în stop cardiac, probabil din cauza loviturilor suportate, fiind strivită de mulțimea în fugă. De asemenea, tot la Sf. Giovanni Bosco se află un bărbat de 66 de ani internat în spital cu traumatism toracic și echimoze la nivelul feței.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mulți dintre cei răniți au primit îngrijiri medicale și au fost deja externați, informează sursa citată.

Nu avem informații dacă printre răniți sunt persoane de naționalitate română. Nici Ambasada României din Italia și nici Consulatul General al României din Torino nu au făcut nici un fel de declarații în acest sens, până în prezent.

Comunitatea românească din Torino numără 54.532 de cetățeni români, ea reprezentând conform statisticelor demografice 39,5% din rândurile populațiilor străine ce locuiesc în acest teritoriu.

Distribuie acest articol