Torino, amenzi de 28.000 de euro pentru mașini cu numere străine

În urma modificărilor Codului rutier italian din data de 4 decembrie 2018, Garda de Finanțe din Torino declară că a efectuat verificări ale mașinilor cu numere de înmatriculare străine, în urma cărora s-a înregistrat o valoare totală a amenzilor de peste 28.000 euro, cu sechestru pe mașină. De asemenea, peste 20 de autoturisme au fost confiscate. Cele mai multe mașini care au fost sancționate erau înregistrate în România, Albania și Republica Moldovă.

Decretul de securitate adoptat de Guvernul italian la sfârșitul anului trecut a stabilit noi reguli în legislația rutieră italiană privind circulația mașinilor înmatriculate în altă țară. Astfel, pentru a evita amenzile mari și sechestrarea mașinii, orice persoană care are rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile nu poate circula cu autoturismul înmatriculat în străinătate.

Agenții Gărzii de Finanțe din Torino au constatat că cei mai mulți șoferi care încălcau noile reglementări legislative erau români, albanezi și moldoveni, dar nu au lipsit nici cetîțenii italienii, potrivit TgCom24. Aceștia, deși beneficiau de rezidență permanentă în Italia, dețineau și conduceau autoturisme înmatriculate în altă țară.

Au fost sancționați printre alții antreprenori de origine română și albaneză care circulau cu camionetele lor înmatriculate în țările de origine, dar pe care le foloseau în Italia la activitățile desfășurate pe teritoriul acestei țări.

Pe lângă sechestrarea administrativă a autovehiculelor, s-au înregistrat penalități în valoare totală de peste 28.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI