Tornade în Sicilia, un bărbat a murit după ce a fost lovit de vântul puternic

Vremea rea a pus stăpânire pe Sicilia și după ce numai ieri, 16 noiembrie, s-au înregistrat trei tornade pe coastele insulei italiene, nici azi noapte situația nu a fost una mai bună. În provincia Ragusa, un bărbat în vârstă de 53 de ani a murit după ce a fost lovit și aruncat de vântul puternic.

Ploi abundente, inundații, drumuri blocate, alunecări de teren și rafale de vânt care au cauzat pagube materiale însemnate, mai ales în agricultură, dar care au și luat viața unui om, la Modica, în provincia Ragusa. Bărbatul a fost lovit de o tornadă în timp ce ieșea din casă și a murit în urma rănilor suferite.

O altă tornadă a lovit zona agricolă de fructe și legume din Comiso, lângă stația de alimentare Lukoil, cauzând pagube însemnate. Drumul provincial 7, care duce de la Comiso la Chiaramonte Gulfi, a fost închis după ce bucăți de materiale au zburat de pe acoperișurile unor magazine și au ajuns pe șosea.

În timpul nopții, probabil din cauza ploilor abundente, pe porțiunea de autostradă dintre Messina Boccetta și Messina Giostra în direcția Palermo, un șofer de camion a pierdut controlul vehiculului, a lovit balustrada și a rămas blocat între foile metalice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cauza prezenței noroiului și a molozului a fost închis tronsonul dintre Barrafranca (Enna) și Mazzarino (Caltanissetta), pe șoseaua statală 192 din Valle del Ditta, iar pe șoseaua 410 a fost blocat tronsonul de lângă Naro (AG), în direcția spre oraș.

Astăzi, la Termini Imerese și Caccamo (zona Palermo), școlile sunt închise, iar autoritățile au invitat cetățenii să stea acasă. Drumul provincial care duce de la Caltavuturo la Scillato este acoperit cu noroi. Din cauza furtunii, pârâul Morello din zona Lercara Friddi s-a revărsat.

Distribuie acest articol