Tragedia unei românce întoarsă acasă după mulți ani de muncă în Italia, găsită spânzurată în locuința sa din România

O femeie în vârstă de 51 de ani, care se întorsese definitiv în România după ce a muncit mai mulți ani în Italia, a ajuns în pragul disperării și a decis să-și pună capăt zilelor în după-amiaza zilei de marți, 7 august 2018.

Femeia, care avea un apartament în Botoșani, a muncit o perioadă îndelungată în Italia iar în urmă cu câteva luni a decis să se întoarcă acasă definitiv. La scurt timp după întoarcerea în țară, femeia a divorțat de soțul său din cauza mai multor neînțelegeri și certuri iar acesta a decedat în urmă cu ceva timp, relatează Monitorul de Botoșani.

În urma decesului fostului soț, femeia de 51 de ani a suferit o depresie severă și, în ciuda faptului că primea tratament de specialitate, depresia se accentua uneori. În după-amiaza zilei de marți, conaționala noastră a avut din nou un episod depresiv, când era singură acasă și a decis să-și pună capăt zilelor, improvizând un ștreang dintr-un cablu electric pe care l-a legat apoi de caloriferul din sufragerie și s-a spânzurat, precizează sursa citată.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit de rudele acesteia care veniseră în vizită la ea și care au sunat imediat la 112 dar cadrele medicale sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

„Am fost solicitaţi pentru a interveni în cazul unei persoane aflate în stop cario-respirator. Ajunşi la faţa locului nu am putut decât să constatăm decesul, din păcate, care survenise cu câteva ore mai devreme. Cel mai probabil decesul a survenit prin asfixie mecanică, însă acest lucru îl vor stabili cu exactitate colegii legişti”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii din Botoșani au preluat cazul și au solicitat efectuarea unei autopsii pentru a stabili cu exactitate cum a survenit decesul femeii.

Medicii specialişti sunt de părere că astfel de cazuri pot apărea la orice persoană, diagnosticată sau nu cu depresie, dar care suferă un episod depresiv sever, care nu este observat sau diagnosticat de către un specialist sau care nu este tratat la timp. Chiar şi aşa, în episoade severe, uneori nici medicaţia nu face faţă, de cele mai multe ori fiind indicat ca astfel de persoane să fie sub supraveghere medicală sau cel puţin în preajma unor fiinţe dragi sau a unor apropiaţi cu care să poată discuta, mai scrie Monitorul de Botoșani.