Tragedie în ajunul Anului Nou pe un aeroport, un bărbat a murit după ce corpul său a fost „înghițit de motorul unui avion”

Un eveniment dramatic s-a petrecut în după-amiaza zilei de 31 decembrie 2022, când corpul unui bărbat a fost aspirat de curenții de aer în motorul unui avion, provocându-i decesul.

Victima era un angajat al unei companii aeriene, însărcinat cu manipularea bagajelor de cală, se arată în primele informații făcute publice.

Potrivit site-ului de știri locale Alabama News Network, tragedia a avut loc în jurul orei 15:00 din ajunul Anului Nou, pe aeroportul regional Montgomery din Alabama, SUA.

Din cele declarate de NTSB (Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA) reiese că în accident a fost implicat un angajat al companiei Piedmont Airlines, deținută de American Airlines.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul urma să încarce bagajele în cala unei aeronave ale aceleiași companii când, din motive în curs de investigare încă, corpul său „a fost înghițit de motor”, a mai precizat NTSB.

Dramaticul accident a fost confirmat și de conducerea aeroportului din Montgomery, prin intermediul directorului Wade A. Davis, care a transmis:

„Am aflat cu tristețe despre tragica pierdere a unui membru al companiei American Airlines/Piedmont Airlines. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia sa în aceste vremuri grele.”

Compania American Airlines a emis, de asemenea, un comunicat de presă, declarând următoarele:

„Suntem devastați de accidentul în care a fost implicat un membru al echipei noastre. Ne concentrăm pe a ne asigura ca toți cei implicați să primească susținerea de care au nevoie în această perioadă dificilă.”

Până la această oră, autoritățile nu au făcut publice mai multe detalii despre circumstanțele în care s-a produs decesul lucrătorului, ancheta fiind în curs de desfășurare încă.

Aeronava implicată în accident este marca Embraer, model ERJ-175LR, și era programată să decoleze pe aeroportul din Montgomery, spre Dallas, la ora locală 15:46.

Zborul a fost anulat însă, după accidentul petrecut, iar aeroportul a fost închis timp de mai multe ore, operațiunile fiind reluate în jurul orei 20:30 din aceeași zi.