Italia: păstor român iese cu oile la păscut și cade într-o prăpastie de 30 de metri adâncime

Destin tragic pentru un bărbat român care lucra ca păstor în localitatea italiană Santa Lucia del Mela din provincia Messina și care în jurul orei 17:00 de ieri, 16 februarie 2019, și-a pierdut viața după ce a căzut într-o prăpastie.

Potrivit celor relatate de ziarul Giornale di Sicilia, conaționalul nostru, pe nume Mihai Vasile și în vârstă de 44 de ani, mergea cu oile pe o cărare atunci când a alunecat și a căzut într-o râpă de la o înălțime de 30 de metri, căzătură care nu i-a mai dat nicio șansă de a supraviețui. Dintr-o primă reconstituire din partea carabinierilor reiese că păstorul român s-ar fi apropiat prea mult de marginea prăpastiei și a alunecat, iar căzătura i-a provocat diferite fracturi la craniu care au dus la decesul bărbatului pe loc.

Conform unor surse locale, carabinierii au fost alertați de un amic al conaționalului nostru care a observat dispariția sa și astfel au început căutările, dar indicațiile cele mai prețioase în găsirea trupului neînsuflețit al păstorului român au fost oferite de câinele său care se uita insistent în direcția unde stăpânul său a căzut.

A fost necesară intervenția pompierilor din Milazzo pentru a recupera trupul bărbatului român din râpă, mai scrie sursa citată.