Tragedie pentru o mamă plecată la muncă în Italia, fiica ei și-a ucis cu sânge rece bebelușul

Tragedie pentru o mamă plecată de mai mulți ani în Italia la muncă. Fiica ei, în vârstă de 21 de ani, rămasă acasă unde a locuit cu bunica, și-a ucis cu sânge rece copilul abia născut.

Cotidianul Adevărul relatează povestea sa:

Miercuri, 27 septembrie la Botoşani, într-un canal colector, de pe un câmp din zona cimitirului Pacea din municipiul Botoşani, a fost descoperit cadavrul unui bebeluş abia născut. Trupul neînsuflețit al copilului a fost găsit învelit într-o pungă, introdusă mai apoi într-alta de pânză.

Canalul unde a fost găsit bebelușul. Sursa foto: monitorulbt.ro

Mama copilului este o tânără de 21 de ani care la început a negat totul, nerecunoscând faptul că ar fi fost gravidă şi că ar fi avut un copil. Mai târziu, supusă interogatoriului polițiștilor, fata a cedat şi și-a recunoscut fapta.

Se numește Gabriela B., are 21 de ani şi este din comuna Ungureni, judeţul Botoşani. În ultimul timp, locuia în gazdă la o femeie din municipiul Botoşani, oraș unde lucra ca vânzătoare la un fast-food. Părinţii tinerei sunt despărţiţi iar mama munceşte în Italia. Își lăsase fata să locuiască la Ungureni împreună cu bunica sa, dar ulterior, aceasta a hotărât să se mute singură la oraş.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Gabriela B. a rămas însărcinată acum 9 luni dar nu se știe cine este tatăl copilului. Tânăra și-a ascuns cât a putut sarcina iar la Maternitatea Botoşani pe 13 septembrie a născut un băieţel perfect sănătos. Din păcate, avea să mărturisească anchetatorilor mai târziu, că nu era pregătită să devină mamă și a considerat că acesta a fost un motiv suficient pentru a-şi ucide copilul.

După ce a stat patru zile în Maternitate, Gabriela a plecat cu copilul, după care ar fi ajuns cu un taxi la cimitirul Pacea unde a luat copilul de numai patru zile, l-ar fi băgat într-o pungă de plastic, apoi într-o sacoşă de pânză şi pur şi simplu l-ar fi aruncat într-un canal colector de pe câmpul din apropierea cimitirului. A plecat liniștită şi s-a comportat ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Femeia la care Gabriela B. stătea în gazdă a văzut că aceasta nu mai are sarcina dar nici urmă de vreun copil. Preocupată, femeia a alertat Protecţia Copilului. După ce tânăra a negat în faţa angajaţilor de la Protecţia Copilului că ar fi avut un copil, aceștia au anunţat Poliţia. Atunci a început ancheta, fiind luată legătura inclusiv cu taximetrisul care a dus-o la cimitir, poliţiştii făcând reconstituirea faptelor întâmplate.