Tragic accident în Italia, un șofer român beat accidentează un alt român de 28 de ani care încerca să traverseze strada

Un șofer român cu o alcoolemie de patru ori mai mare decât norma admisă, a accidentat mortal un bărbat de 28 de ani, și acesta de naționalitate română, în timp de traversa strada, la Torino, în nordul Italiei.

S-a întâmplat în zorii acestei zile de duminică, 29 aprilie, în jurul orei 5:00 pe Corso Regina, în dreptul civicului 202, nu departe de podul Corso Principe Oddone. Victima este un bărbat în vârstă de 28 de ani, care traversa Corso Regina și se îndreaptă spre San Donato. Șoferul, în vîrstă de 26 de ani, era la bordul unei Lancia Musa și conducea în Corso Regina cu direcția spre centrul orașului.

Impactul a fost foarte violent, pietonul a sărit pe parbrizul mașinii care s-a spart și apoi a fost târât cincizeci de metri înainte de a fi aruncat pe banda opusă. Șoferul Lanciei s-a oprit imediat să ofere ajutor, dar pentru tânăr nu mai era nimic de făcut, a murit pe loc. Cu privire la dinamica exactă a accidentului polițiștii investighează în aceste momente.

Poliția municipală a supus imediat șoferul la testul alcoolemiei în urma căruia a rezultat  nivelul record al alcoolului din sânge pe care îl avea românul, pe 4 ori peste limita admisă. Anchetatorii sunt încă în căutare de martori pentru a clarifica toate detaliile incidentului. Șoferul de 26 de ani a fost denunțat pentru ucidere din culpă și riscă să fie arestat, deoarece în Italia consumul de alcool și droguri este unul dintre factorii care implică arestarea inculpatului în cazul uciderii stradale.

Update: bărbatul român decedat se numește Gabriel Turcan.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Italia alcoolemia admisă este de 0,05 iar limita penală este de 0,08. În acest interval se plătește amendă până la 2.000 euro și 3 – 6 luni suspendare a permisului. Peste 0,08 până la 0,15 amenda crește, suspendarea permisului ajunge la 12 luni și poate fi dată sentință cu închisoarea. Peste 0,15 amenda urcă până la 6.000 de euro, închisoare și se poate confisca mașina. Șoferii începători și cei profesioniști nu au voie să consume alcool.