Tragica moarte printre străini a Elenei și a copilului ei de 6 ani

Se numea Elena Cătălina Pînzaru, mama de naționalitate română în vârstă de 36 de ani din Italia care a fost găsită fără viață în dimineața zilei de luni, 14 decembrie 2020, într-o cameră dintr-o structură care aparține unei asociații ONLUS din Velletri, lângă Roma. Alături de femeie a fost găsit fără viață și fiul ei, Francesco, în vârstă de numai 6 anișori.

Elena și Francesco.

Elena și copilul ei locuiau într-o structură care aparține Parohiei San Martino din Velletri, dar care este gestionată de asociația San Girolamo Emiliani. Mama română lucra ca îngrijitoare de bătrâni, scrie ziarul Il Messaggero, dar în luna iulie a acestui an a rămas fără muncă și fără locuință, motiv pentru care a cerut ajutorul asociației menționate mai sus.

Polițiștii interveniți la fața locului pentru verificări. Foto: Luciano Sciurba/Il Messaggero

Conaționala noastră a continuat să lucreze ca badantă, dar numai ocazional, însă luni dimineața nu răspundea la telefon, motiv pentru care un cunoscut a solicitat intervenția forțelor de ordine și a unei ambulanțe. Din nefericire, pentru tânăra mamă și fiul ei nu s-a mai putut face nimic pentru a le salva viața.

Primele investigații arată că în camera în care erau cazați Elena și Francesco se afla o sobă pe gaz pe care aceștia o foloseau pentru a se încălzi. În seara zilei de duminică, 13 decembrie, femeia a deschis soba și se presupune că a adormit cu ea deschisă. Anchetatorii cred că flacăra de la sobă s-a stins în timpul nopții, dar gazul a continuat să iasă, iar Elena și copilul ei au murit astfel în somn.

Foto: Luciano Sciurba/Il Messaggero

Parchetul a deschis o anchetă pentru a stabili cauza exactă a decesului și dacă soba avea vreo defecțiune, urmând ca la finalizarea investigațiilor să fie decise și eventuale responsabilități. Trupurile fără viață ale mamei de 36 de ani și copilului ei au fost transportate la Institutul de Medicină Legală Tor Vergata unde urmează să fie efectuate autopsiile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Foto: Luciano Sciurba/Il Messaggero

Elena și Francesco erau originari din Suceava, conform profilului Facebook al femeii, unde scrie, de asemenea, că era văduvă. În urma lor rămâne o durere de nedescris, familia ei plângând tragica lor moarte fără încetare.

„Dumnezeu să vă ierte surioară și nepoțel, ați plecat din viață atât de repede, ești departe nu v-am văzut de câțiva ani și acum v-ați dus la cer… Dumnezeu să vă aibă în pază, îngerașii mei”, scrie  pe Facebook Dinu, fratele Elenei.

@rotalianul