Tragica poveste a Elenei, românca găsită moartă în Italia. În urmă cu doi ani fusese victima unui accident de mașină

Elena Scurtu, o româncă în vârstă de 54 de ani, a fost găsită moartă în locuința sa din centrul istoric al orașului Frosinone, provincia cu același nume din regiunea italiană Lazio, în noaptea dintre duminică și luni, 10 iunie 2024.

elena-20240611
Elena Scurtu, româncă găsită moartă în locuința sa din Frosinone, Italia. Sursă foto: corriere.it.

Tragedia s-a petrecut într-un apartament de pe via Baisi, relatează Corriere della Sera, iar circumstanțele decesului sunt încă neclare.

Apelul de urgență a fost făcut de partenerul conaționalei noastre, un italian pe nume Oreste Raponi, în vârstă de 55 de ani și care, conform anchetatorilor, se afla într-o stare psihică alterată, posibil din cauza consumului de alcool.

IMG_9220
Locuința în care a fost găsit cadavrul Elenei. Sursă: frosinonenews.eu

Vecinii cuplului au declarat că, înainte de această tragedie,  au auzit o ceartă violentă între cei doi.

Raponi a fost reținut și interogat de procurorul Vittorio Misiti, dar a fost eliberat ulterior. În timpul interogatoriului, bărbatul italian a părut calm și liniștit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înainte de a lua orice decizie, procurorul a decis să aștepte rezultatele autopsiei care va fi efectuată în următoarele 48 de ore la spitalul Spaziani din Frosinone.

Există două ipoteze pe care se concentrează acum anchetatorii: moartea prin sufocare, posibil cu o pernă, sau o moarte naturală provocată de un infarct.

Medicul legist nu a putut stabili cauza exactă a morții prin examinarea externă a corpului, astfel că rezultatele autopsiei sunt esențiale pentru continuarea anchetei.

Relația dintre cei doi parteneri era cunoscută ca fiind tumultoasă, iar vecinii au declarat că au auzit frecvent certuri și strigăte din apartamentul lor.

Elena Scurtu a avut parte și de alte dificultăți în trecut, fiind lovită de o mașină în urmă cu doi ani, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni de pe Corso della Repubblica din Frosinone.

Ea era în așteptarea unei hotărâri în procesul civil împotriva asiguratorului șoferului implicat în accident.

Într-un context încărcat de suspiciuni și întrebări, rezultatele autopsiei vor aduce lumină asupra circumstanțelor exacte ale morții femeii românce.