Transport de măşti și costume de protecţie care urmau să ajungă în Italia, blocat pe un aeroport din România

Un transport care conținea peste 17.000 de măști și zeci de costume de protecție medicală a fost blocat miercuri, 18 martie 2020, pe aeroportul din Cluj-Napoca în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 7 din 11 martie 2020. Coletele cu aceste produse urmau să ajungă în Italia, dar în urma sesizării trimisă de polițiștii de frontieră, Direcția de Sănătate Publică a dispus oprirea transportului, scrie realitateadecluj.net.

Potrivit sursei citate, personalul vamal a identificat pachetele la terminalul Cargo din aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, iar ca expeditor figura o societate comercială din același județ, în timp ce destinatarul era o societate comercială din Roma. În interiorul coletelor, pe care apărea menționat mesajul „măști de protecție”, s-au descoperit 10 mii de măști chirurgicale, 17 mii de măști de menaj, 400 de mănuși de protecție, 45 de costume de protecție medicale și 400 de botoșei de protecție (încălțăminte).

Informată asupra acestui transport, Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj a dispus blocarea expedierii, urmând ca organele abilitate să ia măsurile legale ce se impun împotriva societății comerciale din România.