Transporta ilegal pachete între Italia și România, șofer de microbuz amendat cu 5.000 de euro

Un șofer român de microbuz a fost amendat cu suma de 5.000 de euro de o patrulă a poliției din Verona pentru curierat ilegal de colete între Italia și România. În plus, autoritățile au declarat vehiculul sub sechestru administrativ, scrie Tg Verona.

Șoferul român a fost oprit și sancționat de Serviciul de control al transportului rutier al Poliției Locale, ca parte a operațiunilor comandate de prefect.

Patrulele de poliție au oprit mai multe vehicule în zona Via Dalla Bona a orașului Verona, cu scopul de a identifica șoferii care efectuează transport ilegal de persoane și mărfuri de-a lungul traseului Verona – România și retur. În interiorul unuia dintre vehicule au găsit numeroase colete cu destinații diverse și cu numele celor care le-au livrat, precum și un dispozitiv pentru cântărirea mărfii.

Șoferul român nu a putut face dovada niciunei autorizații de transport internațional de colete. El a primit o amendă de 5.000 de euro, iar vehiculul a fost pus sub sechestru administrativ.

Zona gării Porta Nuova este supusă constant unor verificări minuțioase, patrulele de poliție încercând să contracareze circulația microbuzelor care efectuează transport abuziv de persoane și mărfuri spre și dinspre Europa de Est.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deoarece șoferii acestor vehicule nu se supun timpilor de condus și odihnă, iar de cele mai multe ori acestea sunt încărcate peste limita legală admisă, prețurile de transport sunt foarte accesibile. Pe de altă parte, acestea concurează ilegal transportatorii cu licențe.