Transporta pachete în Italia fără autorizație. Șofer amendat cu 3.000 de euro și pachetele confiscate

Un șofer în vârstă de 50 de ani a fost amendat cu suma de 3.000 de euro în cursul zilei de sâmbătă, 21 noiembrie 2020, în localitatea italiană Imola de lângă Bologna, după ce a fost prins de forțele de ordine efectuând transport internațional de mărfuri fără autorizație. Mai exact, bărbatul transporta pachete folosind o furgonetă închiriată în Italia.

Potrivit celor relatate de polițiștii italieni prin intermediul publicației Il Nuovo Diario, bărbatul a fost prins cu ajutorul sistemului de supraveghere a numerelor de înmatriculare care le-a semnalat forțelor de ordine, în repetate rânduri, acțiuni suspecte în centrul orașului efectuate cu o dubă înmatriculată în Italia.

«Sistemul ni l-a semnalat ​​de mai multe ori pentru mișcări suspecte. De acolo a fost tras un semnal de alarmă. Episodul de astăzi este, de asemenea, o demonstrație a cât de util este sistemul „targa” (în Imola există 14 locații fixe pe drumuri, conectate în rețea cu cele ale municipalităților din jur – n.r.), Precum și relația excelentă de colaborare între forțele de ordine”, a declarat Daniele Brighi, comandantul Poliției Locale din Imola.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că furgoneta fusese închiriată în Italia de un cetățean moldovean în vârstă de 50 de ani care, de altfel, se afla la volan atunci când au oprit autovehiculul pentru un control. În interiorul dubei, agenții au găsit diferite pachete trimise din Moldova spre persoane rezidente la Imola.

«Unele, de exemplu. Erau destinat badantelor care locuiesc în oraș», a mai spus Brighi, care precizează că pe lângă pachete, polițiștii au găsit și un cântar, semn că acesta făcea transport pachete Moldova-Italia contra unui cost la kilogram. Bineînțeles, totul fără autorizație de transport marfă, așa cum prevede legea în vigoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șoferul moldovean a fost amendat astfel cu suma de 3.000 de euro pentru încălcarea normelor cu privire la transportul internațional de mărfuri și alți 400 de euro pentru nerespectarea restricțiilor COVID-19. De asemenea, autoritățile locale au pus autovehiculul sub sechestru administrativ și au confiscat toate pachetele aflate în acesta.

Distribuie acest articol